Galerie FOTO: Nisyros, paradisul vulcanic ascuns din Grecia. O vacanţă ca în Grecia antică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Una dintre locaţiile necomerciale, dar extrem de atrăgătoare din Grecia este insula Nisyros, din marea Egee. Parte din arhipelagul Dodecanez, insula este localizată între Kos şi Tilos şi are cel mai tânăr vulcan activ din Grecia. 

Nisyros oferă sate vechi, neatinse de modernism, plaje liniştite, primăveri fierbinţi şi ziduri construite din piatră vulcanică. Şi, având în vedere faptul că sunt foarte puţini turişti, v-aţi putea simţi de parcă toată insula v-ar aparţine. 

Sunt mai multe sate pe insulă, dintre care cel mai mare este Mandraki. Arată ca scos din albumele foto cu arhitecturi tradiţionale greceşti. Străzile înguste, acoperită de piatră, te vor face să crezi că ai călătorit în Grecia Antică, în timp ce casele, construite din rocă vulcanică, îţi vor tăia răsuflarea. 

Viaţa de noapte din Nisyros nu se compară cu insulele aglomerate ale Greciei. Aici sunt doar câteva taverne şi unele baruri în care să îţi petreci, lenevind, serile de vară. 

Vulcanul 

Vulcanul de pe Nisyros vă oferă posibilitatea de a merge chiar pe marginea sa. Acesta nu a mai erupt din 1888, dar imaginea este spectaculoasă. 

În plus, turiştii pot folosi imaginile 3D din apropiere pentru a învăţa mai multe despre vulcani, dar şi despre geologia insulei. 

Paleokastro, Acropolisul de pe Nisyros 

Datând din perioada clasică, Paleokastro este construit din andezit bazaltic, una dintre cele mai dure roci din lume, scoasă chiar din vulcan. Asta a ajutat la prezervarea acropolisului odată cu trecerea timpului. 

Tot pe insulă se află şi Mănăstirea Panagia Spiliani, care este situată în vârful unui deal la nord de Mandraki. Cea mai mare porţiune a mănăstirii este construită într-o peşteră, fapt care oferă o experienţă unică. Peştera este împărţită în două biserici. 

Băile termale de pe Nisyros

În mai multe locuri de pe coasta insulei se găsesc ochiuri cu apă fierbinte, cu temperaturi între 30 şi 60 de grade Celsius. Izvoarele termale sunt cunoscute pentru efectele terapeutice asupra muşchilor şi pielii. 

La 1,5 km de Mandraki, se află băile termale Loutra, cu izvoare care ajung la 37 de grade Celsius. 

Plajele de pe Nisyros, libere

Graţie numărului mic de turişti de pe insulă, plajele sunt curate, liniştite şi relaxante. Şi sunt suficiente pentru fiecare zi din vacanţă. Printre favorite se află plaja Lefki, dar şi Gialiskari, Lyes, Paloi, Pachia Ammos, Katsouni, Aghios Savas, Aghia Irini şi Chochlakia, scrie Greekreporter.com. 

Cum se ajunge pe Nisyros

Pe paradisul vulcanic din Nisyros se ajunge din Kos sau ca parte a unui tur al insulelor din arhipelagul Dodecanez. De asemenea, se poate ajunge aici şi din Pireu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel