Funeriu: Am avut cea mai mare medie de absolvire a bacalaureatului din liceu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
funeriu
funeriu

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că a dat Bac-ul în 1989 la Strasbourg şi  reuşit să obţină cea mai mare medie din liceu, având note “foarte, foarte mari la matematica şi fizică”.

Funeriu a precizat că la Strasbourg copiatul era exclus şi tocmai de aceea încearcă să impună această mentalitate şi în România. "Nu ştiu dacă există această practică, dar acolo unde am dat eu bacalaureatul a fost exclus. Nu se punea nici problema de a-ţi copia temele în clasă. Aceasta e lumea care eu cred că este normală. De fapt, un al doilea strigăt pe care mi-aş dori ca societatea să-l înţeleagă este că ceea ce încerc să fac nu e altceva decât normalitatea. (...) Nimeni nu pare să sesizeze că de fapt asta e normalitatea: cinstea, corectitudinea", a precizat Funeriu într-un interviu pentru Gândul.

După bacalaureat au apărut foarte multe voci care spuneau că Funeriu de exemplu nu ar fi luat bacul acum. Ministrul a ţinut să lămurească această situaţie şi a precizat că a luat cea mai mare notă din liceu la bacalaureat. "Am obţinut atunci note foarte, foarte mari la matematică şi fizică, note acceptabile la celelate materii. Nu mai ştiu notele. Am avut, cu un coleg al meu, cea mai mare medie de absolvire a bacalaureatului din liceu. A fost un bacalaureat de succes", a precizat ministrul Educaţiei.

Funeriu a mai spus că trebuie continuată linia pe care s-a plecat acum şi a spus că în toamnă nu se va face niciun rabat de la exigenţă şi corectitudine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel