Data publicării:

Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid, Bogdan Vasiliu, audiat la DNA

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Sport
WhatsApp
Sursa: agerpres
Sursa: agerpres

Au loc descinderi au loc la Clubul Sportiv Rapid, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor.

Citește și: Adrian Marțian rămâne în libertate. Decizia Tribunalului Hunedoara este definitivă

Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid, Bogdan Vasiliu, a fost audiat joi la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), conform surselor judiciare citate de Agerpres. Procurorii DNA au desfășurat, tot joi, percheziții în Capitală și în județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar ce vizează infracțiuni comise în cursul acestui an.

Perchezițiile au avut loc la sediul Clubului Sportiv Rapid, aflat sub tutela Ministerului Transporturilor, dar și la alte locații, inclusiv la domiciliile unor persoane fizice și la punctul de lucru al unei societăți comerciale. Procurorii au obținut autorizațiile necesare de la instanță pentru a efectua perchezițiile în cele cinci locații.

Potrivit comunicatului transmis de DNA, investigația vizează suspiciuni de infracțiuni de corupție: „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, în cursul anului 2024".

Conform informațiilor preliminare, Bogdan Vasiliu ar fi implicat în acest dosar, fiind suspectat că ar fi cerut mită pentru atribuirea unor contracte. Ancheta este în desfășurare, iar audierea sa la DNA marchează un nou pas în investigarea acestui caz de corupție.

Într-un comunicat emis de Clubul Sportiv Rapid, conducerea actuală a dorit să sublinieze că perchezițiile efectuate de procurorii anticorupție nu vizează echipa managerială curentă, ci activități din trecut: „CS Rapid funcționează pe principii de transparență și respectarea legii. În contextul perchezițiilor desfășurate astăzi de către Direcția Națională Anticorupție, conducerea Clubului Sportiv Rapid dorește să clarifice că aceste investigații vizează aspecte legate de activități desfășurate în trecut și care nu implică actuala echipă de management".

Reprezentanții clubului au precizat că activitatea sportivă nu va fi afectată și că echipa se va concentra în continuare pe atingerea obiectivelor stabilite. „Colaborăm în totalitate cu autoritățile și ne angajăm să susținem orice acțiuni care contribuie la clarificarea situației. Activitatea noastră continuă fără perturbări, concentrată pe atingerea obiectivelor sportive și consolidarea clubului ca un pilon al sportului românesc", au adăugat aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel