Data actualizării:
Data publicării:

Filmul ”Maestrul și Margareta” în premieră europeană la BIFF, în prezența regizorului Michael Lockshin

Autor: Claudia Calotă | Categorie: Cultura
WhatsApp
Cea de a XX-a ediție, aniversară, a Bucharest Internațional Film Festival (BIFF - www.biff.com.ro), singura competiție cinematografică internațională de film de lungmetraj organizată în București, care este în plină desfășurare până pe 29 septembrie 2024, îl are ca invitat regizorul rus Michael Lockshin, în prezența căruia sâmbătă, 28 septembrie, la orele 18.30, în cadrul secțiunii Panorama, va fi proiectat filmul său ”Maestrul și Margareta”. Proiecția este precedată de un eveniment special și va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri moderată de Irina-Margareta Nistor.

Filmul a fost interzis în Rusia. Regizorul Michael Locksin s-a refugiat în Statele Unite după ce Rusia a invadat Ucraina. Filmul este o adaptare cinematografică a romanului “Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov.

Dar despre ce este vorba în această peliculă? În Moscova anilor 1930, operele unui scriitor proeminent sunt cenzurate brusc de statul sovietic, iar premiera piesei sale de teatru despre Ponțiu Pilat este anulată din motive ideologice. Este expulzat din Uniunea Scriitorilor Sovietici și se transformă rapid într-un proscris fără mijloace de supraviețuire. Inspirat de Margarita, iubita lui, începe să lucreze la un nou roman în care toate personajele sunt reinterpretate satiric, până când încetează să mai observe cum granița dintre realitate și imaginație se estompează.

Scenariștii filmului sunt Michael Lockshin și Roman Kantor. Imagine - Maxim Zhukov,
producători - Ruben Dishdishyan și Leonard Blavatnik. Distribuția: August Diehl, Evgeny Tsyganov, Yulia Snigir, Yuri Kolokolnikov, Leonid Yarmolnik, Alexander Yatsenko, Alexey Guskov, Alexey Rozin, Danil Steklov, Igor Vernik, Polina Aug, Dmitry Lysenkov, Marat Basharov, Yana Sekste.

Puteți urmări trailerul filmului aici: https://www.youtube.com/watch?v=Iy8dEW_Jjak

Președintele onorific al ediției aniversare BIFF XX este criticul de film Irina-Margareta Nistor, iar membrii Juriului internațional BIFF 2024 sunt: regizorul și scenaristul canadian Philippe Lesage, președintele Juriului BIFF din acest an, Paul Cozighian, regizor și jurnalist independent franco-român, actrița Ana Ularu, regizorul, scenaristul și actorul Valeriu Andriuță și producătoarea de film lituaniană Marija Razgutė.

Regizorul Michael Locksin

Biletele pentru BIFF pot fi achiziționate de pe www.eventbook.ro (https://eventbook.ro/festival/bucharest-international-film-festival). De asemenea, biletele pot fi achiziționate, în limita locurilor, și de la casele de bilete ale sălilor de cinema care vor găzdui proiecțiile BIFF 2024. Programul detaliat al BIFF 2024 poate fi parcurs la următorul link: https://www.biff.com.ro/program/. Urmează încă 5 zile magice, cu filme de mare calitate.

Bucharest International Film Festival (BIFF), proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, este organizat de Fundaţia Charta şi Asociaţia Culturală Grigore Vasiliu Birlic și sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României. Partenerii BIFF sunt Centrul Național al Cinematografiei (CNC), Muzeul Național al Țăranului Român, Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – CREART, Ambasada Canadei în România, Ambasada Elveției în România, Swiss Sponsors’ Fund și Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română.

Filmele care vor purta amprenta BIFF 2024 vor rula anul acesta în patru
locații: Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, CREART - Grădina cu filme și Cinemateca Eforie.

BIFF este singurul festival de film internațional din București care are secțiunea de documentar și film istoric pentru a onora Centenarul Regele Mihai din 2021, la 100 ani de la naștere, inițiată de către Dan Drăghicescu. Sectiunea de film istoric este prezentată de Regina Maria Dental Clinics.

Pentru mai mult detalii vizitaţi pagina oficială a festivalului www.biff.com.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/BucharestInternationalFilmFestival.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel