Experiment inedit: Cum arată fața unei femei de la prea mult machiaj
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
experiment-cum arata fata unei femei de la prea mult machiaj
experiment-cum arata fata unei femei de la prea mult machiaj

Doi artiști olandezi au făcut un experiment inedit. Lernet Engelberts și Sander Plug au aplicat pe fața modelului Hannelore Knuts cantitatea de machiaj folosită de o femeie pe parcursului unui an întreg, precizează știrile protv.ro

Autor:Daniela Bodeanu

Cei doi artiști au folosit șapte tuburi de fond de ten, două cutii de pudră, trei gloss-uri pentru buze și două cutii de crema antirid, adică aproximativ 228,40 de ml de substanțe.

Cantitățile folosite sunt bineînțeles exagerate, dar ceea ce și-au dorit olandezii a fost să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că în prezent femeile uită să mai fie naturale. Acestea se machiază zilnic, nu-și mai lasă tenul să respire și sunt subjugate unor trenduri nu doar în materie de make-up, ci și de haine, diete și lifestyle. Cu toții cunoaștem presiunea psihică la care femeile din toată lumea sunt supuse, aceea de a fi cât mai slabe și de a intra în haine cât mai skinny. Din cauza că marile case de modă promoveză o astfel de imagine a femeii ideale, se întâmplă numeroase tragedii, pentru că foarte multe tinere își propun să atingă dimensiunile perfecte cât mai repede și se înfometeză.

Experimentul celor doi își propune să demonstreze cum ar arăta fața unei femei după un an în care aceasta s-a machiat zilnic, dar nu și-a îngrijit tenul cum se cuvine ,prin demachiere la sfârșitul fiecărei zile.

Rezultatul a îngrozit pe toată lumea. Fața modelului a devenit o crustă care nu o făcea în niciun caz mai atractivă, așa cum își propune de regulă să facă un machiaj reușit.

Prea mult machiaj, cauza ridurilor premature 

De asemenea, s-a demonstrat științific că folosirea zilnică a unei cantități mari de produse cosmetice duce la apariția prematură a ridurilor, dușmanul tuturor femeilor.

Îngrijorător este și faptul că s-a constatat că tinerele adolescente încep să se machieze de la vârste din ce în ce mai fragede. Se pare că sunt influențate de faptul că își văd mamele sau surorile mai mari, dar și de revistele de fashion/beauty care își pun amprenta asupra personalității lor în formare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel