Europol: Elevii nevaccinați, ,,încarcerați”. Am sesizat Avocatul Poporului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Europol: Elevii nevaccinați, ,,încarcerați”. Am sesizat Avocatul Poporului / Foto: Facebook Europol
Europol: Elevii nevaccinați, ,,încarcerați”. Am sesizat Avocatul Poporului / Foto: Facebook Europol
Europol susține că elevii nevaccinați ai unei școli sunt ,,încarcerați”.

Sindicatul Europol susține că elevii nevaccinați din cadrul Școlii de agenți de poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca sunt ,,încarcerați”. Directorul școlii nu le-ar permite elevilor care nu s-au imunizat să mai plece acasă în vizite. Astfel, Europol a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, dar și conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

"Elevii nevaccinați din cadrul Școlii de agenți de poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca sunt ,,încarcerați”! Într-un exces de zel de neînțeles, de aproximativ o luna de zile, directorul unității de învățământ, cms. șef de politie Dr. Liviu Gabriel Dumitru, într-o maniera de un totalitarism autocratic, interzice de la sine putere elevilor care au ales sa nu se vaccineze părăsirea unității de învățământ. Acesta refuză să le aprobe elevilor nevaccinați să părăsească unitatea în weekend-uri pentru a-și vizita familiile. Prin această măsură ilegală încearcă să îi determine pe elevi să se vaccineze. În tot acest timp, cei vaccinați poți părăsi școala fără probleme.Această segregare nu numai că este discriminatorie, dar este în contradicție cu drepturile constituționale ale elevilor.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Europol.

Ce spune directorul școlii

Reprezentanții Sindicatului Europol susțin că l-au contactat telefonic pe directorul instituției, dar acesta nu s-ar fi lăsat înduplecat spunând că nu îi va lăsa pe elevi să plece în vizite până când nu se vaccinează anti-COVID.

"În încercarea de a-l determina să renunțe la aceste abuzuri, unul dintre reprezentanții organizației noastre l-a contactat telefonic. Răspunsul acestuia a fost halucinant: „...câtă vreme sunt directorul școlii pot să fac ce consider eu de cuviință și nu trebuie să dau explicații nimănui. Dacă vor refuza în continuare să se vaccineze (n.r. elevii), nu le voi aproba să părăsească școala”.Pentru a contracara acest comportament de dictator al directorului școlii de agenți de poliție din Cluj Napoca, am sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, dar și conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Poate că acest personaj ar trebui să fie lăsat „la vatră” pentru a nu mai nenorocii destinele tinerilor agenți de poliție care sunt marcați încă înainte de a intra în sistem.", mai scrie Europol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel