Emil Boc: Spitalele rămase vor fi mai bine dotate. Reforma nu e totală cu desfiinţarea a 67 de spitale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Emil Boc
Emil Boc

Premierul Emil Boc a declarat, în cadrul emisiunii "După 20 de ani",  că spitalele care nu vor fi închise, vor fi mai bine dotate şi vor prezenta garanţia salvării vieţilor românilor.

"Scopul principal al acestei reforme este calitatea actului medical. Există foarte multe spitale unde oamenii mor cu zile, fiindcă nu există dotări corespunzătoare, nu există medici. Această restructurare trebuia făcută de zece ani, dar nimeni n-a avut tăria să impună măsuri. Cu desfiinţarea a 67 de spitale nu se realizează în totalitate reforma. Sistemul informatic integrat, prescripţia electronică, cardul de sănătate se vor face tot anul acesta. Acum, după introducerea acestor metode, nu mai poţi să plăteşti o factură de două ori sau să emiţi o factură pe o persoană decedată. Nimeni nu a avut curajul să facă asta pînă acum.

S-a făcut analiza liniilor de gardă. Doi treime dintre spitalele existente nu aveau nicio linie de gardă, altele aveau o singură linie de gardă. Practic aceste spitale erau nişte centre de triere. Trebuie să-i punem pe fiecare acolo unde trebuie. Medicii de familie să facă trierea, iar spitalele care rămân să poată interveni complet.", a spus Boc

De asemnea, premierul a propus şi trei alternative:

1. Transformarea spitalelor în cămine pentru bătrâni, cu finanţare de la buget

2. Transformarea spitalelor în centre de permanenţă, co-finanţate de la bugetul de stat şi în care permanenţa e asigurată de medicii de familie

3. Transformarea spitalelor în cabinete medicale de specialitate pentru medicii de familie.

În spitalele care vor rămâne, vor avem siguranţa că vieţile românilor vor fi salvate.

Pe de altă parte, întrebat dacă crede că medicii iau şpagă, Emil boc a răspuns: "Nu vă pot da dovezi clare că medicii iau şpagă."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel