Emil Boc: Actualul Cod al muncii nu este suficient de flexibil, noul Cod ar urma să creeze mai multe locuri de muncă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
boc plictisit
boc plictisit

Noul Cod al muncii ar urma să creeze mai multe locuri de muncă, a declarat, marţi, premierul Emil Boc, la Palatul Parlamentului, înaintea consultării cu grupurile parlamentare ale partidelor din coaliţie privind conţinutul viitorului Cod al muncii.

Potrivit şefului Guvernului, codul actual nu este suficient de flexibil pentru a permite realizarea mai multor locuri de muncă, pentru că are câteva prevederi care îngrădesc ocuparea unei slujbe, transmite Agerpres

Emil Boc a dat ca exemplu contractul de muncă pe durată determinată. „Astăzi, durata maximă a unui contract de muncă pe durată determinată este de 24 de luni. După intrarea României în UE, un proiect european are o durată minimă de 3 sau 4 ani. Cum poţi să angajezi pe cineva, legal, pe o durată de 3 ani, când durata maximă a contractului pe durată determinată este de 2 ani?“, a afirmat premierul Emil Boc.

Şeful Guvernului a declarat că locul de muncă reprezintă cea mai sigură şi mai bună formă de protecţie socială.

Prim-ministrul Emil Boc are, marţi, consultări separate cu grupurile parlamentare ale PDL, UDMR şi UNPR privind conţinutul viitorului Cod al muncii, precum şi posibilitatea de adoptare a proiectului prin asumarea răspunderii Guvernului în faţa Legislativului.

Luni, prim-ministrul s-a întâlnit cu deputaţii minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, care i-au transmis că doresc dezbaterea proiectului Codului muncii în Parlament, dar ar accepta, la limită, şi asumarea răspunderii Guvernului pe proiect.

Citeşte şi:

Sindicaliştii protestează din 28 februarie şi intră în grevă când Codul Muncii ajunge la promulgare

Sindicaliştii ameninţă cu grevă generală din prima zi în care preşedintele primeşte pentru promulgare proiectele Codului Muncii şi Codului de dialogului social, iar din 28 februarie încep acţiunile de protest în teritoriu.

Boc: Noul Cod al Muncii nu prevede abrogarea Legii contractelor colective de muncă

Premierul Emil Boc a declarat, săptămâna trecută, că Legea contractelor colective de muncă nu este abrogată prin noul Cod al Muncii.Premierul a spus că a acceptat propunerea UNPR în privinţa contractelor colective de muncă, astfel încât acestea să fie reglementate prin lege specială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel