Elon Musk face "revoluție" la Twitter. Închide toate birourile până luni
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Elon Musk face "revoluție" la Twitter. Închide toate birourile până luni - Fotografie de la Brett Jordan/ Pexels
Elon Musk face "revoluție" la Twitter. Închide toate birourile până luni - Fotografie de la Brett Jordan/ Pexels
Twitter şi-a informat angajaţii că toate birourile companiei vor fi închise până luni

De când a cumpărat platforma de media sociale, cu 44 de miliarde de dolari, noul proprietar al acesteia, Elon Musk, a concediat, deja, aproape jumătate din forţa de muncă.

Miercuri, a transmis un ultimatum angajaţilor rămaşi. În mesaj, Musk afirmă că cei care au ales să rămână "vor lucra ore îndelungate, la intensitate ridicată".

Potrivit unor informaţii, sute de angajaţi au refuzat să semneze angajamentul de a lucra mai multe ore, ceea ce lasă compania într-o stare de o oarecare degringoladă şi ridicând întrebări în legătură cu posibilitatea de a continua să funcţioneze eficient.

Vezi și - Elon Musk, ultimatum pentru angajații Twitter, trimis în miez de noapte. Le cere să dedice companiei "ore lungi" de muncă sau să plece

Elon Musk, noul CEO al Twitter a trimis miercuri un e-mail la nivel de companie angajaţilor rămaşi la compania de social media, cerându-le să se angajeze să lucreze "ore lungi, la intensitate mare", sau să primească "o indemnizaţie de concediere de trei luni", dacă nu şi-au dat acordul, acestea fiind condiţiile pentru a-I susţine viziunea pentru "Twitter 2.0", transmite CNBC, scrie Ziarul de Iași.

Ultimatumul la nivel de companie, trimis în jurul miezului nopţii, ora San Francisco, vine după ce Musk a concediat deja directori cheie ai Twitter, a concediat fără preaviz jumătate din angajaţii cu normă întreagă şi a redus numărul de contractori care lucrează cu compania.

Săptămâna aceasta, Musk a concediat şi ingineri veterani ai Twitter, după ce l-au criticat în public sau pe canalul intern Slack al companiei.

De când Musk, care este şi CEO al Tesla şi SpaceX, a preluat conducerea pe 28 octombrie, el a anunţat schimbări majore planificate pentru Twitter. O schimbare pentru care a insistat să fie lansată rapid, numită Twitter Blue pentru verificare, a trebuit totuşi să fie anulată. Serviciul de abonament Blue, de 7,99 dolari/lună, le permitea oamenilor să plătească pentru o bifă albastră care arăta ca marca rezervată anterior, pentru a asigura că un cont a fost verificat sau că este oficial.

 

Citește și - Elon Musk vede călătorii turistice cu rachete şi extratereştri în viitor

Aşezat în întuneric şi înconjurat de lumânări, Elon Musk a oferit lunea trecută o viziune a viitorului care include extratereştri, tuneluri adânci şi călătorii turistice cu rachete, informează AFP. 

Purtând o cămaşă tradiţională indoneziană din batik, miliardarul, proprietar al Twitter, s-a adresat virtual participanţilor la summitul de afaceri desfăşurat în Bali pe marginea summitului G20. În imagine, doar faţa şi mâinile lui Musk erau vizibile pe un ecran negru. 'Am avut o pană de curent cu trei minute înainte de acest apel.

De aceea sunt complet în întuneric', i-a explicat el magnatului indonezian Anindya Bakrie, care a moderat discuţia. Întrebat de ce nu a vizitat insula tropicală indoneziană, noul patron al Twitter a glumit spunând că 'volumul său de muncă a crescut mult în ultima vreme' după preluarea Twitter. Miliardarul nu a vorbit prea mult despre achiziţia sa controversată, care a inclus în special concedierea a mii de angajaţi şi introducerea unei versiuni pe bază de abonament.

El a declarat însă că este în favoarea dezvoltării videoclipurilor pe Twitter şi a monetizării conţinutului pentru creatori. Conversaţia s-a îndreptat apoi spre tuneluri săpate adânc pentru a combate blocajele din trafic, traversarea lumii cu o rachetă în mai puţin de o oră şi descoperirea de viaţă extraterestră în spaţiu.

'Poate că vom găsi civilizaţii extraterestre sau vom descoperi civilizaţii care au existat în urmă cu milioane de ani', a declarat el. Patronul Tesla s-a entuziasmat apoi cu privire la avantajele tunelurilor în raport cu maşinile zburătoare pentru a rezolva problema ambuteiajelor.

'Vehiculele electrice şi tunelurile sunt cu siguranţă un răspuns la cea mai gravă congestie posibilă în orice oraş, pentru că poţi adăuga oricâte straturi de adâncime doreşti până când congestia este rezolvată', a explicat el. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel