Eduard Novak, mesaj din Ungaria: Mă întorc acasă şi sunt îngrozit. Cât mai trebuie să aşteptăm, pe bune?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Eduard Novak
Facebook Eduard Novak
Eduard Novak, ministrul demis al Sportului, a transmis un mesaj ferm românilor, după două zile cu cifre record de infectări şi decese din cauza COVID-19.

"Sunt în Ungaria de câteva zile, şi ceea ce este foarte diferit este că aici oamenii trăiesc liber, fără măşti. Mă întorc acasă şi sunt îngrozit de cazurile din România, ce multe sunt, şi din păcate câţi oameni mor zilnic. Este ceva teribil. Nu înţeleg care este problema noastră acasă, de ce nu putem înţelege gravitatea. Încă văd în social media oameni care promovează antivaccinarea. Cred că ar trebui să se gândească puţin câtă daună produc prin aceste mesaje. Aceşti oameni se îmbolnăvesc şi mulţi îşi pierd şi viaţa..

Sincer şi părinţii mei au fost contra vaccin, bunica mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă, şi mama mea a trecut prin boală puţin mai uşor. Ce se întâmplă la noi este foarte grav. De ce nu am putea trăi liniştiţi şi fără măşti, în loc să promovăm ideile că nu mă vaccinez, că sunt cobai sau că mi se pun cipuri? E dureros să vezi ştirile, câţi oameni sunt în stare gravă azi, e dezastru.

Dacă ne uităm la toate cifrele din Europa, iar suntem pe ultmul loc cu Bulgaria. În ţările nordice peste 90 la sută vaccinaţi, aici, în Ungaria, la 60 la sută. Oamenii ăştia trăiesc liber, nu poartă nimeni măşti. De ce nu am putea trăi şi noi aşa? De ce trebuie să trăim cu frică, în loc să ne vaccinăm, de ce trebuie să ajungem să murim?

Cât mai trebuie să aşteptăm, pe bune? Credeţi că domnul Arafat poate vaccina pe toată lumea din ţară? Puţină responsabilitate. Vă rog, nu ştiu dacă pot să influenţez sau nu, dar dacă acest mesaj ajunge la cinci oameni care nu o să moară, şi atunci merită. Vă rog frumos, vorbiţi cu prietenii, cu familiile, înţelegeţi că nu e altă şansă. Îmi pare rău. Sper să fie mai bine", se arată în mesajul lui Novak de pe Facebook.

Până astăzi, 20 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.503.422 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.369 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

1.275.351 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 43.039 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel