Ecaterina Andronescu, 2 întrebări cheie după mutarea lui Iohannis: Nu am cum să ader la o asemenea formulă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației
Președintele Klaus Iohannis a decis să convoace un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, pe 26 mai. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a lansat două întrebări în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Este, potrivit Constituției, dreptul președintelui de a propune organizarea unei astfel de consultări a populației. Sigur că, din acest punct de vedere, nimeni nu îi poate contesta un drept constituțional. Întrebarea mea este dacă e normal ca această modalitate de consultare a populației să se petreacă odată cu o anumită categorie de alegeri? Dacă s-ar gândi referendumul, în sensul în care să maximizeze șansele unui anumit partid politic, nu am cum să ader la o asemenea formulă. Dar, până la urmă, populația este cea care decide", a spus ministrul Ecaterina Andronescu în cadrul unui interviu acordat DCNews.

De ce nu a apărut întrebarea odată cu ideea referendumului? Ar fi fost foarte bine să avem și întrebarea", a spus ministrul.

„Mi-aș dori să avem o întrebare legată de viața fiecăruia, legată de ameliorarea bunăstării, confortului fiecăruia. Este mult mai important decât să ne batem pe... pe ce? Pe criterii politice? Mi-aș dori mai degrabă să ne batem pentru proiecte de țară", a spus Ecaterina Andronescu.

„Aș invita la înțelepciune și la dialog", a adăugat ministrul la DCNews.

Video interviu Ecaterina Andronescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel