Data actualizării:
Data publicării:

Dumitru Buzatu rămâne în arest

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dumitru Buzatu, președintele CJ, rămâne în arest. Decizia vine după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi au amânat, joi, pentru a doua zi consecutiv, luarea unei decizii.

Magristratii de la Iaşi au stabilit că va fi cercetat sub măsură arestului prevenitv pentru luare de mită. Celălalt inculpat, expertul care a fost contrcatat de Consiliul Judeţean, rămâne şi el în arest prevenitv doar pentru infracţiunea de trafic de influenţa nu şi pentru luare de mită, aşa cum era cercetat iniţial. Decizia nu poate fi contestată.

Potrivit unor surse Antena 3, Dumitru Buzatu stă singur în celulă, nu a primit vizite şi este supravegheat de medic. Avocaţii invocaseră motivul că este diabetic dependent de insulină şi are 68 de ani şi ar fi mai bine ca el să fie cercetat sub control judiciar. Magistraţii nu au fost convinşi şi au menţinut decizia judecătorilor de la Tribunalul Vaslui.

Reamintim că Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii șefului CJ Vaslui, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

"În perioada 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (...), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", preciza DNA.

Ulterior, tot în cursul zilei de sâmbătă, Tribunalul Vaslui a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat măsura luată de judecători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel