Dreptul la educație al elevilor, GRAV AFECTAT. #VreauLaScoala, campanie de amploare împotriva marginalizării
Situație critică în Educație.
”Aproape jumătate dintre elevii români (47%) au avut acces limitat la educație, în timpul măsurilor de izolare impuse de pandemie, neavând la dispoziție o tabletă sau un computer. Pentru prima dată în istoria învățământului modern, o întreagă generație de copii a planetei nu a mai mers la școală. Pentru cei mai vulnerabili dintre ei, acest lucru a însemnat marginalizare. Organizația Salvați Copiii dă voce dorinței copiilor din România și lansează campania – Vreau la școală. Campania aduce în centrul atenției restabilirea dreptului tuturor copiilor la educație, grav afectat de criza Covid-19 și de izolare, și solicită autorităţilor implementarea unor măsuri concrete de corectare a consecințelor, precum și de prevenire a unor situații similare, în contextul începerii noului an școlar” transmite ”Salvați Copiii”.
47% fără acces la educație
“21% dintre școlile din România nu sunt pregătite să își primească elevii înapoi la şcoală, iar 47% dintre elevi nu au folosit tableta sau computerul pentru participarea la cursurile online. Creșterea finanțării educației este singura cale prin care toți copiii pot avea acces în mod egal la educație! Invităm publicul larg să posteze o fotografie sau un video cu mesajul copiilor „Vreau la școală”, însoțite de hashtag-ul #VreauLaScoala și să ne ajute să dăm voce copiilor care nu au acces la un dispozitiv electronic sau o conexiune la internet.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
Campania Vreau la şcoală a fost lansată în cadrul ediţiei a 19-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).
Aproape trei milioane de elevi vor reveni la școală în luna septembrie, iar şcoala nu va mai fi la fel ca înainte. Atât școlile, cât și familiile nu trebuie să se confrunte singure cu aceste provocări.
Organizația Salvați Copiii România face apel public către autorități - Guvern, Parlament și autoritățile locale – pentru ca, prin eforturi conjugate, să fie identificate cele mai bune soluții, ca niciun copil să nu mai fie lăsat în afara școlii. Educația este cu adevărat o urgență și o prioritate națională atunci când toți copiii au acces real și egal la școală, mai transmite sursa citată.
“Este nevoie de asumarea angajamentului de creștere a finanțării educației, singura cale care permite implementarea de măsuri și planuri de recuperare la nivel național în ceea ce privește educația în contextul COVID-19.”, a continuat Gabriela Alexandrescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News