Universitatea din Zurich se retrage din clasamentul mondial al Times Higher Education
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află mai multe despre decizia Universității din Zurich.

Universitatea din Zurich a luat decizia de a se retrage din clasamentul mondial de universități al Times Higher Education.

Acest clasament nu este capabil să reflecte gama largă de activități în învățământ și cercetare desfășurate de universități, este menționat în comunicatul emis la mijlocul lunii martie de Universitatea din Zurich.

„Avantajele și influența clasamentelor asupra lumii academice au fost de mult timp subiectul unei dezbateri controversate. Clasamentele se concentrează în general pe rezultate măsurabile, ceea ce poate avea consecințe nedorite, de exemplu determinând universitățile să se concentreze pe creșterea numărului de publicații în loc să îmbunătățească calitatea conținutului lor. Deși clasamentele pretind că măsoară în mod cuprinzător realizările diverse ale universităților în învățământ și cercetare, nu pot face acest lucru deoarece reduc indicatorii la un scor și se concentrează pe criterii cantitative”, transmite Universitatea din Zurich.

UZH anunță că nu va mai furniza date pentru clasamentul THE, ca urmare a acestor abordări conflictuale.

Calitatea științifică, factor decisiv

„Universitatea din Zurich a militat activ de mulți ani, atât la nivel național cât și internațional, pentru o cultură a deschiderii în mediul academic. Știința deschisă reprezintă schimbul deschis, transparența și reproductibilitatea și promovează cercetarea de înaltă calitate, eficientă și cu impact. În plus, UZH este semnatar al Acordului internațional privind Reformarea Evaluării Cercetării coordonat de Science Europe, Asociația Universitară Europeană și alte organizații, în care accentul este pus pe calitate în detrimentul cantității. Echipa de conducere a UZH este convinsă că calitatea științifică ar trebui să fie factorul decisiv în toate deciziile de politică de cercetare”, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel