Dr. Tudor Ciohodaru, mesaj dur: Am ajuns CIMITIRUL Europei și autoritățile au devenit simpli CONTABILI ai morților
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dr. Tudor Ciohodaru, mesaj dur: Am ajuns CIMITIRUL Europei și autoritățile au devenit simpli CONTABILI ai morților / Foto: Pixabay
Dr. Tudor Ciohodaru, mesaj dur: Am ajuns CIMITIRUL Europei și autoritățile au devenit simpli CONTABILI ai morților / Foto: Pixabay
Medicul Tudor Ciuhodaru a transmis un mesaj dur guvernanților, acuzându-i de proasta gestionare a crizei COVID.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, legată de noua tragedie care marchează sistemul sanitar, după defectarea instalație de oxigenare a secției COVID din Spitalul Tg. Cărbunești, medicul Tudor Ciuhodaru a acuzat autoritățile centrale că iau decizii ineficiente și că lasă impresia că nu au învățat absolut nimic din valurile precedente ale pandemiei.  

VEZI ȘI: Alertă la spitalul Târgu Cărbuneşti. Plan roşu de intervenţie. UPDATE: Trei pacienţi au murit

"Suntem în continuare pe pe un teren minat, mai ales din cauza improvizațiilor, a transformării peste noapte a unor unități în spitale COVID și mă așteptam ca măcar după un an și jumătate de pandemie să avem pusă la punct asistența de urgență, mentenanța pentru astfel de instalații, astfel încât să putem interveni urgent. Când vorbim de asigurarea oxigenului, imediat înseamnă imediat, câteva minute fără oxigen pot face diferența între viață și moarte", a declarat Tudor Ciuhodaru.

Tudor Ciugodaru, apel către guvernanți

Medicul a făcut și un apel către cei aflați la conducerea țării. "Suntem un cimitir al Europeni și autoritățile au devenit simpli contabili ai morților", a declarat medicul ieșean.

"Fac un nou apel către guvernanți, avem atâtea spitale private care au secții de terapie intensivă și guri de oxigen și mă întreb de ce nu se implică, de ce nu sunt incluse în circuitul de tratament al coronavirozelor. La nivel european am cerut președintele CE Ursula van der Leyen sprijin urgent pentru România pe 4 direcții:  asigurarea testelor, a ventilației, a medicamentelor și activarea Corpului Medical European, pentru că suntem într-o situație de criză.

Suntem un cimitir al Europei și autoritățile au devenit simpli contabili ai morților. Asta se întâmplă pentru că trebuia să asigurăm 4 piloni de bază: testarea, vaccinare, asigurarea accesului rapid la medicamente și distanțare. Sunt lucruri elementar de simple, dar noi repetăm aceleași greșeli, de parcă am fi în legile lui Murphy și ne așteptăm să avem alt rezultat.", a mai declarat  Tudor Ciuhodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel