Dr. Marinescu, după noul BILANȚ RECORD: De ce este mai mult decât alarmant
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
După bilanțul record transmis joi, 30 iulie, de Grupul de Comunicare Strategică, dr. Adrian Marinescu a tras un semnal de alarmă. 

Dr. Adrian Marinescu, specialist în boli infecțioase la „Matei Balș”, s-a arătat îngrijorat, în primul rând, de situația de la ATI.

„E mai mult decât alarmant că jumătate din locuri de la ATI sunt ocupate. Să vedem ce se va întâmpla în următoarele săptămâni. Să sperăm ca acest stop-joc și măsurile luate în ultimul timp, vor avea efecte. Luna august va fi foarte grea dacă mergem pe aceeași creștere”, a spus dr. Adrian Marinescu la Digi24.

Cât despre măsura purtării măștii de protecție în spațiile deschise, care se impune în mai multe județe ale țării din această săptămână, medicul spune că „este o măsură cu siguranță eficientă. Și înainte se spunea că nu purtăm mască în spațiile deschise, atunci când putem asigura o distanțare corespunzătoare. Dacă vorbim de o zonă aglomerată fără distanțare, masca trebuie purtată de acum o lună, două, trei. Acum vine obligativitatea”. 

Dr. Adrian Marinescu a precizat că toți cetățenii, agenții economici și autoritățile trebuie să fie prudenți în această perioadă. 

„Toți am obosit. Toți ne-am săturat de aceste luni, scenariul de acum nu-l vrea nimeni. Dar trebuie să înțelegem că dacă nu face fiecare ce are de făcut, o să fie mai rău”, a încheiat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel