Dosarul certificatelor false de vaccinare. Rudele lui Omar Hayssam, printre suspecți - Surse
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dosarul certificatelor false de vaccinare. Rudele lui Omar Hayssam, printre suspecți
Dosarul certificatelor false de vaccinare. Rudele lui Omar Hayssam, printre suspecți
Rudele lui Omar Hayssam ar fi printre suspecții din dosarul certificatelor false de vaccinare.

Au ap[rut noi detalii din dosarul deschis în cazul certificatelor falsificate. Administratorul unuia dintre cele două centre de vaccinare din Capitală la care au descins polițiștii a fost arestat preventiv. Surse spun că bărbatul mai are un dosar penal. Mai mult, toată familia lui Omar Hayssam, afaceristul condamnat pentru terorism, ar fi obținut certificate false, potrivit Realitatea Plus.

Din primele cercetări, peste 160 de persoane au obținut certificatele altora care s-au vaccinat în cele două centre din Sectorul 2 al Capitalei. Pentru un certificat fals, o persoană plătea 900 de lei pentru un certificat, iar în cazul grupurilor s-ar fi făcut și reduceri.

Potrivit unor surse, printre cei care au obținut certificate false de vaccinare s-ar afla și soția și cinci membri ai familiei lui Omar Hayssam, omul de afaceri condamnat pentru terorism la peste 20 de ani de închisoare. Principalul suspect, administratorul unuia dintre cele două centre de vaccinare, ar mai fi cercetat într-un dosar pentru evaziune fiscală.

Bărbat, reținut după vaccinările fictive din București. Poliția Capitalei, anunț

Polițiștii au pus în aplicare, joi, cinci mandate de percheziție domiciliară în București, într-un dosar de fals informatic.

„Totodată, sunt puse în executare și 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, precum și alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiați”, anunța Poliția Capitalei acum două zile.

Cercetările au început în august, cu privire la activitatea mai multor funcționari publici detașați la centrul respectiv, care ar fi modificat, fără drept, date informatice din evidența persoanelor vaccinate, rezultând astfel date ce nu corespund adevărului. Mai exact, au fost înlocuite datele persoanelor vaccinate anti-Covid cu ale unor persoane nevaccinate în realitate, scopul fiind obținerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea. În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. Poliția Capitalei a anunțat atunci că un bărbat a fost reținut.

ANCHETĂ în cazul viceprimarului mort de COVID. Ar fi fost vaccinat "la CHIUVETĂ"

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui s-au sesizat în cazul viceprimarului comunei Drânceni, decedat în urma infectării cu SARS-CoV-2, suspectându-se că acesta, deşi figura ca vaccinat, nu ar fi primit în realitate serul anti-COVID, potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres. ( Vezi AICI știrea).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel