Dorel Săndesc: "Suntem într-un dezastru"! Anunț despre sfârșitul valului 4: Se va încheia
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dorel Săndesc: "Suntem într-un dezastru"! Anunț despre sfârșitul valului 4: Se va încheia / Foto: Facebook Dorel Săndesc
Dorel Săndesc: "Suntem într-un dezastru"! Anunț despre sfârșitul valului 4: Se va încheia / Foto: Facebook Dorel Săndesc
Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Terapie Intensivă, a vorbit despre criza sanitară cu care se confruntă țara noastră din cauza pandemiei de COVID-19.

Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Terapie Intensivă, a vorbit despre situația gravă din spitale. Acesta a menționat că majoritatea pacienților sunt nevaccinați.

„Suntem într-un dezastru! Ce este mai trist e că autoritățile se obișnuiesc cu această situație. Nu se prea moare acasă, pentru că oamenii apelează la spitale. Noi tratăm în terapiile intensive peste 95% de pacienți nevaccinați, oameni dezinformați, manipulați, n-au crezut în boală, în vaccin. Ei vin foarte convinși că nu au nimic. Unii cer imperativ să nu primească oxigen, să nu primească anumite tratamente. Dar sub ochii noștri, văzând că boală avansează, situația se schimbă și, pe ultima sută, ei cer vaccinul. Un pacient a scris pe foaie că refuză orice tratamente, și, în final, a cerut intubarea, dar a fost prea târziu”, a relatat Dorel Săndesc, miercuri, la Realitatea Plus, în emisiunea „Raport de Zi” cu Ana Maria Păcuraru.

Dorel Săndesc, anunț despre sfârșitul valului 4

Vicepreședintele Societății Române de Terapie Intensivă acuză autoritățile de situația catastrofală în care se află țara noastră din cauza epidemiei de COVID-19.

„Cred ca lipsa de responsabilitate a autorităților e una din cauzele principale ale acestui dezastru. După anunțul cu certificatul verde, imediat s-a pus lumea la coadă (la vaccinare - n.r.). Acum, când sunt iar ezitări, jocuri penibile în Parlament, vedem că numărul celor care vin la vaccinare scade. Asta arată că, dacă am fi avut niște autorități cu măsuri clare, ferme, am fi avut altă rată de vaccinare. Ăsta e mecanismul și în celelalte state, unde niște autorități și-au făcut treaba.

Este trist că și acum noi ezităm. Statele europene au impus această măsură (certificatul COVID - n.r.) din vară, și vedem la ce rate au ajuns. Cazurile critice sunt incomparabil mai puține decât la noi. Asta e tabloul trist, sigur, știm de problemele cu educația, dar principalele cauze, lipsa de responsabilitate și autoritate, ele au dus la asta.”, a avertizat Dorel Săndesc.

Întrebat despre finalul valului 4, medicul a spus că „valul se va încheia în ATI. Noi vom vedea ultimii stingerea valului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel