Dorel Săndesc: E iadul în ATI. Secțiile sunt pline ochi. Mă sună politicieni că au pe cineva la urgență, le spun că nu sunt locuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dorel Săndesc: E iadul în ATI. Secțiile sunt pline ochi. Mă sună politicieni că au pe cineva la urgență, le spun că nu sunt locuri / Foto: Pixabay
Dorel Săndesc: E iadul în ATI. Secțiile sunt pline ochi. Mă sună politicieni că au pe cineva la urgență, le spun că nu sunt locuri / Foto: Pixabay
Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de ATI, susține că situația în spitale este una gravă. 

Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de ATI, a declarat, luni, că situația din spitale este una gravă, relatând că este sunat și de mulți politicieni care cer un loc și cărora le spune că „nu sunt locuri”. 

„E iadul în ATI. Secțiile ATI sunt pline ochi, și secțiile UPU sunt pline cu pacienți în stare critică, unii intubați care așteaptă un loc. Suntem o Arcă a lui Noe arhiplină de care se agață cu disperare atâția oameni. Mă tem că acest val nu se va termină imediat, mă tem că vor veni perioade foarte critice. E foarte greu pentru noi să trăim sub acest stres că nu mai poți îngriji oamenii. Ne-am extins pe unde am putut, am încercat să găsim soluții, vedem că parcă au fost în van toate eforturile și că suntem mai rău decât oricând. Epidemiologii spun că e doar începutul, ei arată aceste previziuni sumbre, e foarte dureros”, a precizat prof. dr. Dorel Săndesc, luni, la o televiziune de știri, scrie Realitatea.net.

Dorel Săndesc: Vor fi situații tot mai dramatice

Dorel Săndesc avertizează că situația va fi și mai dramatică în perioada următoare.

„Vor fi situații tot mai dramatice, pentru că nu mai sunt locuri în spitale. Se moare acum din lipsă de resurse, din lipsă de locuri. Mă sună tot felul de oameni cu funcții, politicieni că au pe cineva la urgență. Le spun tuturor că nu sunt locuri și tratăm cât putem în UPU”, a mai spus Dorel Săndesc. 

Medicul a vorbit și despre importanța vaccinării anti-COVID.

„Toți își doresc să fie liberi, dar nu putem să fim liberi ca țările din Vest. Ele își permit acest lucru, pentru că au atins acel prag de imunizare și prin asta și-au câștigat libertatea. (…) Sunt prea mulți oameni tineri care fac forme severe și care mor. (…) Am putea fi liberi acum, să ne bucurăm de această toamnă superbă, să fim liberi cu toții”, a mai spus Dorel Săndesc.

"Oamenii regretă, mărturisind înainte de a-și da duhul că și-ar fi dorit să fie vaccinați"

„Am văzut oameni în forme grave cerând cu disperare să fie vaccinați ca să fie salvați, dar nu se mai putea. Sunt prea multe cazuri din acestea cu care ne confruntăm zilnic, de disperări mult prea tardive, când oamenii regretă, mărturisind înainte de a-și da duhul că și-ar fi dorit să fie vaccinați. Așa e natura umană, auzim de tot felul de tragedii și vorbim despre ele, dar cu sentimentul că nouă nu ni se poate întâmpla. Oricui i se poate întâmpla, indiferent de vârstă, de stare de sănătate, de rang. Acum vedem oameni tineri care fac forme foarte grave și mor pentru că sunt nevaccinați, covârșitoarea majoritate a celor care blochează ATI și alte secții sunt nevaccinați. Studii din Marea Britanie arată că e de peste 40 de ori mai mare riscul să mori dacă nu ești vaccinat”, a mai precizat vicepreşedintele Societăţii Române de Terapie Intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel