Dorel Săndesc, despre efectele vaccinului anti-COVID-19: Să vorbim cu ONESTITATE! Eu am arătat că DA
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Medicul Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, medic primar ATI, a vorbit despre vaccinul anti-COVID-19.

"Trebuie să discutăm cu onestitate despre subiectul 'vaccinare', să arătăm ceea ce știm și ce credem și să răspundem unor întrebări care sunt firești și pe care și noi, ca medici, ni le punem. Răspunsurile noastre, ținând cont de experiență, poate că vor conta pentru unii oameni, dacă doresc să le ia în seamă. La această întrebare, cu privire la posibilele efecte secundare pe termen mediu și lung, eu am arătat că da. Răspunsul este fără îndoială, da. Toată literatura și istoria lungă a vaccinurilor arată că pot fi efecte deloc neglijabile, mai ales printr-un efect autoimun pe care anticorpii produși în urma vaccinării pot să atace și structuri ale organismului, nu doar virusul.

Dar este la fel de adevărat că aceste efecte secundare sunt foarte rare și boala însăși poate să le determine pe toate cu o incidență și severitate mai mari decât cele determinate de vaccin.  Pe lângă aceste efecte care pot să apară și din cauza bolii, boala determină o listă lungă și înfiorătoare de sechele. Printre acestea, sunt de natură să schimbe total calitatea vieții oamenilor. Ea determină o inflamare a tuturor organelor", a declarat Dorel Săndesc pentru B1.ro

"Nu putem garanta faptul că dacă ești tânăr și sănătos, nu vei face boala aceasta. E ca la ruleta rusească"

"Vaccinarea dă niște reacții minore, incomparabile cu cele pe care le dă în faza acută, boala. Am văzut atâtea cazuri în lume care s-au blocat atâtea spitale. Dumnezeule, e un lucru atât de evident! Nimeni nu poate spune că boala nu e gravă, atât timp cât spitalele sunt blocate cu cazuri grave. Nu putem garanta faptul că dacă ești tânăr și sănătos, nu vei face boala aceasta. E ca la 'ruleta rusească'.

Este evident faptul că vaccinarea este opțiunea cea bună. Pe lângă faptul că te protejează pe tine, îi protejezi pe cei din jur, pe cei dragi. Plus că vorbim despre responsabilitatea socială. Suntem într-un război, deși unii îl contestă. Noi suntem pe front și-i invităm acolo pe toți cei care contestă severitatea bolii. Să vină la ATI să vadă! Toți oamenii pot contribui la victoria în acest război teribil prin vaccinare și celelalte măsuri", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel