DNA: Consilier superior de la Finanţele Publice Ploieşti, reţinut pentru trafic de influenţă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik
Un consilier superior din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti a fost reţinut, miercuri, de procurorii anticorupţie, într-un dosar în care e acuzat de complicitate la trafic de influenţă. 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au hotărât punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu miercuri, a consilierului superior N.L.Nde la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti, precum și a unei alte persoane, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

Conform unui comunicat al DNA, în perioada ianuarie - iunie, persoana, direct sau prin intermediul N.L.N, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) o suma totală de 60.000 euro, din care a primit iniţial 5.000 euro, pentru a îşi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcţionarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi că îi va face pe aceştia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două societăţi comerciale care aparţineau martorului şi care înregistrau datorii la bugetul de stat.

'În contextul menţionat, marţi, inculpatul ar fi primit de la martor suma de 20.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante', conform comunicatului.

Miercuri, cei doi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel