Detartrează capul de duș și crește presiunea apei fără a chema instalatorul. Iată cum
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Detartrează capul de duș și crește presiunea apei fără a chema instalatorul. Iată cum. Sursa foto: freepik.com
Detartrează capul de duș și crește presiunea apei fără a chema instalatorul. Iată cum. Sursa foto: freepik.com
Nimic nu este mai frustrant decât un cap de duș murdar și plin de calcar. 

Micile găuri din capul de duș sunt înfundate cu calcar și împiedică apa să curgă normal. În această situație, dușul nu mai este o plăcere. Este timpul să găsești un produs de curățare care să îndepărteze calcarul de pe duș. Iar noi avem soluția.

Calcarul se poate depune în baie sau chiar în bucătărie. Pe robinete, ferestre, vase de toaletă sau electrocasnice, calcarul este cel mai mare dușman. Există un truc care va elimina calcarul încrustat pe capul dușului.

Pune detergent lichid în toaletă: multe gospodării o fac dintr-un motiv crucial

Din cauza depunerilor de calcar, chiar și cea mai frumoasă baie își poate pierde strălucirea. Trebuie să știi că apa  este încărcată cu diverse elemente precum săruri de calciu și magneziu. Când se află în repaus în conducte sau când se se evaporă, în urma apei rămâne un strat, de care se lipește murdăria și reziduurile de săpun. Astfel se depune calcarul, mai ales când nu faci regulat curățenie. Dar cu o simplă pungă de plastic poți scăpa, eficient, de acest strat de calcar.

 

Îndepărtează calcarul de pe capul de duș cu o simplă pungă de plastic

Ai încercat mai multe soluții ca să elimini calcarul, dar fără rezultat? Cel mai bun lucru este să găsești  o soluție eficientă anti-calcar cu care vei curăța capul de duș și pentru a  desfunda scurgerile, din care iese un miros neplăcut.

Soluția constă însă într-un ingredient simplu și ecologic pentru a lupta împotriva depunerilor de tartru.  

Vorbim despre oțetul alb. Ieftin și eficient, acest ingredient  în aproape fiecare bucătărie. Datorită acidului acetic pe care îl conține, oțetul poate îndepărta depunerile și poate reda strălucirea dușului. O pungă de plastic se umple cu două căni de oțet alb. Introdu capul de duș ăn pungă și fixează-l cu o bandă de cauciuc.

Hainele spălate nu trebuie lăsate în mașina de spălat nici măcar o oră: o explicație simplă

Lasă oțetul să acționeze toată noaptea pentru a desfunda capul de dus de murdărie și depunerile de calcar. A doua zi dimineața, capul de duș va fi ca nou. Cu acest truc, calcarul prezent adânc în găurile mici va fi doar o veche, iar apa va avea, din nou, presiune.

Alte soluții pentru îndepărtarea calcarului de pe capul de duș

În cazul calcarului încăpățânat, există și alte alternative la fel de eficiente. 

Utilizează lămâie. La fel ca și bicarbonatul de sodiu, lămâia redă strălucire capului de duș  datorită acidului citric pe care îl conține. În plus, este un produs de întreținere mai puțin costisitor decât anticalcar de uz casnic.

Trucul genial care te scapă de furnici: insectele nu se vor mai întoarce, niciodată, în casa ta

Pentru acest lucru, freacă capul de duș cu o jumătate de lămâie și lasă-o să acționeze 7 minute, apoi clătește cu apă curată. Pe lângă proprietățile sale de curățare, lămâia are și proprietățile de detartrare și dezinfectare. Șterge apoi cu o cârpă uscată și admiră rezultatul. Poți folosi această metodă și pentru a îmbunătăți presiunea robinetelor din baie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel