Desființarea spitalelor, pe criterii etnice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tinutul secuiesc
tinutul secuiesc

Ministrul ungur Cseke Attila aruncă pisica în curtea celorlalte partide și salvează spitalele din Ținutul Secuiesc de la desființare, adică exact acele județe în care maghiarii sunt majoritari și votează UDMR-ul. Lista finală a spitalelor care nu mai pot încheia contracte cu casele de asigurări de sănătate a fost publicată de Ministerul Sănătății încă din 1 aprilie în Monitorul Oficial. Este vorba despre 67 de spitale, dar niciunul din Ținutul Secuiesc, concentrat, în principal în județele Covasna, Harghita și Mureș. Pe listă nu există niciun spital din Covasna sau Harghita, iar cel din Mureș (Spitalul Orășenesc Sărmașu), situat chiar la granița cu județul Cluj, are 24% locuitori de naționalitate maghiară. În ceea ce privește celelalte județe, Satu Mare și Oradea au scăpat și ele fără niciun spital desființat, iar cele patru din Hunedoara și Bihor sunt în zone cu doar 5% populație maghiară. Clujul a scăpat și el cu desființarea unui singur spital, cel din Mociu, localitate cu o populație de 3.500 de locuitori.

Spitalele care sunt deja în curs de reprofilare în cămine de bătrâni sunt Spitalul Comunal Vintilă Vodă (Buzău), Spitalul de Boli Cronice Bocşa (Caraş Severin), Spitalul Orăşenesc Roznov (Neamţ), Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei (Sălaj), Centrul de Sănătate Cervenia ( Teleorman), Centrul de Sănătate Furculeşti (Teleorman), Spitalul de Cronici Dr. I.T. Nicolescu Tutova (Vaslui).

Consultă aici lista finală de spitale desființate.

Citește și:

TEORIA CONSPIRAŢIEI: Ungurii vor să ne ia din nou nordul Ardealului prin reorganizarea nejustificată a regiunilor de dezvoltare. Propunerea legislativă a trecut de Senat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel