Deputatul Cristina Iurișniți, atac la Dăncilă: A uitat de bolnavii de autism
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Deputatul USR Cristina-Ionela Iurișniți, președintele Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați, îi reproșează premierului Viorica Dăncilă că au uitat de bolnavii de autism pe care a promis că îi va ajuta.  

Deputatul amintește că, după ce, în februarie 2018, premierul a folosit termenul de ”autist” cu sens peiorativ, și-a declarat public ”sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de natura acestora”. Totodată, Viorica Dăncilă a declarat că va ”folosi toate pârghiile legale pentru a pune în practică, în cel mai scurt timp, măsuri active destinate rezolvării dificultăților pe care le întâmpină semenii noștri”.

Interpelare, ignorată trei luni

Deputatul USR spune că a adresat premierului în aprilie, o interpelare, solicitând urgentarea măsurilor promise pentru dezvoltarea serviciilor sociale oferite categoriilor vulnerabile de către ONG-urile acreditate și asigurarea accesului gratuit la terapii de recuperare destinate persoanelor cu tulburări de spectru autist (TSA) și tulburări psihice. Iurișniți se plânge că premierul nici nu s-a sinchist să răspundă la interpelarea depusă în urmă cu trei luni și nici nu a întreprins nimic pentru copiii cu autism. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel