Urmărește emisiunea live
De ce să uzi florile cu cafea. Truc pentru grădinari și iubitorii de plante
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă iubești florile, acest truc îți va fi de un real ajutor. Iată de ce ar trebui să le uzi cu cafea. 

Prepară o cafea, fără să foloseşti zahăr sau alţi îndulcitori ori lapte. În funcţie de tipul acesteia şi de modul de preparare, cafeaua are un pH între 5.2 şi 6.9. Cu cât pH-ul este mai mic, cu atât lichidul este mai acid pentru plantele tale, scrie cumsa.ro. Majoritatea plantelor cresc cel mai bine într-un mediu un pic acid spre neutru, adică într-un sol ce are pH-ul între 5.8 şi 7.

Aşadar, cea mai bună metodă este să diluezi cafeaua cu apă de la robinet, care are un pH mai mare de 7. Amestecă acea cantitate de cafea cu o cantitate egală de apă. După ce cafeaua s-a răcit, udă plantele care iubesc un mediu mai acid. Aici menţionăm următoarele plante şi flori: azalee, violete africane, Cyclamen, hortensie, bromelia, gardenia, zambile, aloe, gladiole, trandafiri, begonie şi ferigi.

Vezi și: De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Ajută mai mult decât ai fi crezut

Soluţia nu trebuie să fie caldă. Nu trebuie să exagerezi cu aplicarea cafelei pentru plante, deoarece solul va deveni prea acid. O dată la 1-2 săptămâni, este de ajuns. În cazul în care ai pus prea multă cafea, planta te va anunţa cu ajutorul frunzelor galbene. Cafeaua poate fi folosită atât pentru plantele din ghivece, cât şi pentru cele din curte.

Pe lângă udatul cu delicioasa băutură, poți încerca și un îngrășământ tot cu cafea. Este vorba despre zațul, care este folosit pentru conţinutul ridicat de azot, fosfor, minerale şi potasiu. Colectează-l și lasă-l la uscat pe un ziar. Poţi să foloseşti zaţul de cafea pentru brazde, plante în ghivece sau jardiniere, potrivit casepractice.ro.

Pentru plantele de interior, este indicat ca zaţul de cafea să se folosească o dată la 6 luni, în timp ce plantele de exterior pot fi fertilizate cu zaț chiar şi de 3 sau 4 ori pe an. Tot ce trebuie să faci este să presari uşor zaţul pe pământ în jurul plantei şi să îl încorporezi apoi în sol.

Vezi și: De ce să uzi plantele la ghiveci cu apă îndulcită. Trucul util

De ce să pui bețe de chibrit în ghivecele cu flori. Trucul excelent care funcționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel