Data publicării:
De ce să ții cotletul de porc în oțet, înainte să-l gătești. Secretul bucătarilor chefi
Prepararea cotletului de porc are un secret pe care gospodinele cu experiență, dar probabil și chefii bucătari, ar trebui să-l știe. Acest truc te ajută enorm, iar rezultatul va fi unul fabulos.
Carnea proaspătă poate fi ținută la frigider timp de câteva zile, dacă o veți săra și asezona din belșug cu frunze de cimbru sau de salvie, care ajută la conservarea cărnii.
Cotletul de porc capătă un gust deosebit dacă înainte de a fi gătit se introduce într-un vas cu oțet din vin, diluat cu apă și cu amestec de mirodenii. Carnea de pus în frigider sau congelator trebuie curățată de grăsime, pentru ca aceasta să nu capete miros de râncezeală.
Vezi și: De ce să adaugi cartof crud în carnea tocată. Secretul genial folosit în restaurante
Atunci când vrei să cumperi carne de vită sau de porc și îți dorești să te asiguri că este proaspătă, o poți face folosind un truc extrem de folositor: prin apăsarea cu un deget. Cu cât adâncitura formată dispare mai repede, cu atât carnea e mai bună.
Apoi, înainte de preparare, carnea pentru friptură nu trebuie sărată, altfel se va usca. Tot pentru a fi mai fragedă, carnea de miel sau de oaie se opăreşte în lapte clocotit.
Vezi și: De ce să freci carnea de găină cu zahăr, înainte de-a o fierbe. Trucul genial din bucătărie
Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Trucul folosit de chefii bucătari
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News