De ce să pui iaurt la rădăcinile florilor. Efect miraculos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce să pui iaurt la rădăcinile florilor. Efect miraculos / Foto: Pixabay
De ce să pui iaurt la rădăcinile florilor. Efect miraculos / Foto: Pixabay
Află în articol ce se întâmplă dacă pui iaurt la rădăcina florilor.

Iaurtul este un aliment delicios, dar știai că îl poți folosi și pentru plantele tale? Un mod ingenios de utilizare a iaurtului este adăugarea acestuia în compost. Pur și simplu întinde iaurtul și acoperă-l cu rumeguș și frunze. Această metodă nu numai că îmbunătățește fertilitatea solului, dar stimulează și creșterea microorganismelor benefice, scrie Realitatea.net.

Pentru a utiliza iaurtul ca îngrășământ organic natural, poți amesteca cantități egale de iaurt și apă într-un raport de 50/50 și să-l aplici în jurul rădăcinilor plantelor o dată sau de două ori pe lună. Aceasta furnizează solului azot și fosfor benefice, fără a lăsa urme dăunătoare.

Iaurtul poate fi, de asemenea, un mediu excelent pentru creșterea mușchilor. Poți combina o cană de iaurt cu două linguri de mușchi într-un blender pentru a obține o pastă groasă. Apoi, poți aplica această compoziție în zonele unde dorești să crească mușchii, udând suprafața în mod regulat.

Beneficiile iaurtului pentru plante

Adăugarea iaurtului în solul plantelor poate aduce beneficii din mai multe motive. Se pare că este un îngrășământ eficient pentru plantele citrice. Prin urmare, dacă îți dorești ca acestea să crească mari și frumoase, pune o cană sau două de iaurt simplu în jurul bazei plantelor de citrice în timpul sezonului de creștere, la intervale de patru până la șase săptămâni. Aceasta va ajuta plantele să crească puternice și sănătoase. 

În plus, pentru a-ți proteja plantele împotriva bolilor fungice, poți amesteca o lingură de iaurt simplu cu o cană de apă într-o sticlă cu pulverizator și apoi pulveriza soluția rezultată pe frunzele acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel