De ce nu e bine să ţii roşiile în frigider. O mare greşeală!
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 20 mai 2023, 15:33
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Depozitarea roșiilor în frigider este o greșeală comună pe care o fac cele mai multe gospodine. Specialiștii spun că acest lucru face mai mult rău decât bine şi scurtează termenul de valabilitate chiar şi celor în containere ţiplate.

Roșiile sunt unele dintre cele mai iubite fructe din alimentația românilor. Pline de vitamine și minerale, pot fi consumate fie în salate, în stare crudă sau preparete în paste ori diferite alte mâncăruri. Pe cât de gustoase sunt, pe atât de pretenţioase când vine vorba de condiţii de depozitare. Atunci când cumpărăm prea multe, am văzut cu toţii, probabil, cum se strică, se bat şi chiar se înnegresc.

Cu toate acestea, pentru a le păstra prospeţimea, nici nu trebuie să ne gândim la frigider! Temperatura scăzută le degradează mai repede decât ne-am putea gândi. La rece, roșiile se vor înmuia mult mai repede, având în vedere că acestea le afectează și când încă sunt prinse de plante.

Cel mai bun loc pentru a păstra roșiile este într-un colț răcoros și întunecat al camerei, poate chiar şi într-un bufet dacă nu aveţi cămară, departe de alte fructe și legume care eliberează etilenă, un gaz care accelerează alterarea. Poți folosi un coș sau un vas în care să așezi roșiile, asigurându-te că nu le suprapui și nu le lovești.

Congelarea este o modalitate excelentă de a păstra roșiile pentru perioade mai lungi. De asemenea, recomandat este ca roșiile să nu fie spălate înainte de depozitare. Apa poate favoriza dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor, reducând astfel durata de viață a roșiilor. Spală-le doar înainte de a le consuma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?