Daniel Chiţoiu: Răspund cu funcţia pentru privatizarea Oltchim
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Daniel Chițoiu
Daniel Chițoiu

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat luni că va răspunde cu funcţia în cazul unui eventual eşec al privatizării Oltchim pricinuit de Ministerul Economiei sau de Guvern, potrivit Agerpres.

Daniel Chiţoiu a afirmat că îşi va aloca întreaga vină dacă privatizarea combinatului de la Râmnicu Vâlcea va culmina cu un insucces din cauza ministerului pe care îl conduce. "Răspund cu funcţia dacă este din vina noastră, a Ministerului Economiei sau a Guvernului", a declarat  Daniel Chiţoiu, înainte de şedinţa Biroului Politic Central al Partidului Naţional Liberal (PNL).

Ministrul Economiei a spus că nu are nicio vină pentru modul în care s-a desfăşurat licitaţia. "În modul cum s-a desfăşurat şi cum a fost construit contractul de vânzare-cumpărare şi întreg procesul de privatizare nu este o vină. Tot procesul de privatizare a fost coordonat de firma PWC," a precizat dl Chiţoiu. Naţional-liberalul speră că nu se va ajunge la lichidarea Oltchim şi nu crede în varianta conform căreia în spatele lui Dan Diaconescu se află Gazprom. "Eu sper că nu se va ajunge la acel moment (n.r. - lichidare) şi sper că dl Dan Diaconescu va veni şi va plăti preţul pe acţiuni şi îşi va onora toate angajamentele legale din oferta de cumpărare," a adăugat ministrul Economiei.

Pachetul de acţiuni de 54,8% al Oltchimului, care aparţine Ministerului Economiei, a fost câştigat vineri prin licitaţie de Dan Diaconescu. Patronul OTV a oferit suma de 203 milioane lei (45 milioane euro), cifră ce nu acoperă şi creanţele Electrica şi Avas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel