Data publicării:

Cutremur Italia. Salvare dramatică a trei frați de sub dărâmături

Autor: Bogdan Bolojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cutremur Italia, Ischia, 21 august 2017
Cutremur Italia, Ischia, 21 august 2017
Membrii echipelor de salvare italiene au reușit să recupereze, marți dimineață, trei frați minori care rămăseseră prinși sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite în Casamicciola după cutremurul cu magnitudinea 4,0 grade. Seismul s-a produs luni seara pe insula turistică italiană Ischia, iar două persoane au decedat și mai multe au fost rănite, informează agențiile AFP, DPA și Reuters.

Cel mai tânăr dintre frați, Pasquale, în vârstă de 7 luni, a fost salvat cu puțin timp înainte de ora 4:00 (2:00 GMT). Fratele lui, Mattia, în vârstă de 7 ani, a fost scos din moloz la ora 10:30 (08:0 GMT) în uralele salvatorilor. Îmbrăcat doar în lenjerie și acoperit de praf, el a fost transportat la o ambulanță cu o mască de oxigen pe față.

Pompierii au anunțat în a doua parte a dimineții că au reușit să îl salveze din moloz și pe cel mai mare dintre frați, Ciro, în vârstă de 11 ani, care a supraviețuit mai bine de 16 ore sub dărâmături.

Pe perioada operațiunii de salvare, membrii echipei de intervenție au ținut legătura cu cei trei frați și le-au oferit apă printr-un tub.

Am ținut legătura cu ei toată noaptea. A existat o întrerupere în comunicare din cauza oboselii lor. Apoi au vorbit din nou, iar acest lucru ne-a liniștit, a explicat presei Luca Cari, purtătorul de cuvânt al pompierilor italieni.

Conform salvatorilor, Ciro l-ar fi salvat pe Mattias împingându-l sub un pat după care a semnalat prezența lor răspândind moloz cu o mătură. 

Cei trei frați au fost prinși, la fel ca și tatăl lor care a fost salvat cu puțin timp înainte de Pasquale, sub dărâmăturile unei clădiri din Casamicciola, orașul cel mai afectat de cutremurul de 4,0 grade care s-a produs la ora 20:57 (19:57 GMT), având epicentrul la o adâncime de zece kilometri, în nordul insulei, la circa 55 km de Napoli.

Potrivit unui mesaj pe Twitter al pompierilor, tatăl copiilor a ieșit viu de sub imobilul său prăbușit, în jurul orelor 02:30 (01:30 GMT). Mama, teafără și nevătămată, este cea care ar fi dat alarma, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel