Curtea de Apel Timişoara a declarat ca fiind ilegală taxa de tranzit pentru autocamioane
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
camion
camion

Curtea de Apel Timişoara a anulat Hotărârea Consiliului Local Timişoara prin care se instituia o taxă de tranzit pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone care tranzitează oraşul, informează TiOn.ro.

Autor: Adi Stroescu

camionCurtea de Apel Timişoara a decis să respingă recursul înaintat de primărie şi consiliul local la hotărârea magistraţilor Tribunalului Timiş care au stabilit, în primă instanţă, anularea acestei hotărâri. Decizia de la Curtea de Apel este definitivă şi irevocabilă.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a afirmat că încă nu a primit decizia curţii. „Nu am primit încă decizia Curţii de Apel. Dar, având în vedere că există o directivă europeană, mă aşteptam la acest rezultat. Decizia nu mă bucură, dar nici nu mă întristează”, a spus Băcală.

Update: Interesant este că decizia Tribunalului Timiş este dată împotriva unei HCL prin care se stabilea modul de calcul pentru această taxă, nu pentru taxa în sine. Ceea ce înseamnă că taxa de tranzit, deşi există în continuare în scripte, nu poate fi pusă în aplicare. Reprezentanţii Curţii de Apel Timişoara au susţinut că această taxă a fost considerată discriminatorie de către magistraţi, deoarece se aplică doar acelor autovehicule care nu sunt înmatriculate în Timiş. Rămâne de văzut dacă reprezentanţii Consiliului Local Timişoara vor modifica hotărârea iniţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel