Cum se spală corect căpșunile
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum se spală corect căpșunile / Foto: Pixabay
Cum se spală corect căpșunile / Foto: Pixabay
Află în articol cum se spală corect căpșunile.

Căpșunile sunt unul dintre cele mai grozave cadouri ale sezonului de vară! Sunt pline de dulceață suculentă și sunt perfecte pentru a fi folosite în rețetele tale preferate de prăjituri, scrie www.thepioneerwoman.com. Le poți adăuga chiar în băuturile tale preferate de vară, dar înainte de a le folosi ar trebi să știi cum trebuie să le speli corect.

În primul rând, căpșunile nespălate pot conține reziduuri de la procesare și ambalare, plus reziduuri de pesticide sau chiar insecte mici! De aceea, spălarea corectă a căpșunilor este atât de importantă. Dar care este modalitatea corectă de a curăța căpșunile și de a scăpa de toate impuritățile? În continuare, veți găsi toate sfaturile de care ai nevoie pentru te asigura că le-ai spălat corect.

Care este cel mai bun mod de a curăța căpșunile?


Regula de aur a curățării căpșunilor este să spălați doar cantitatea pe care urmează să o mâncați la acel moment. Când cumpărați fructelor trebui să le păstrați uscate și nespălate la frigider. Apoi, când sunteți gata să le mâncați, scoateți-le și spălați-le. Iată cum se procedează: puneți cantitatea de căpșuni pe care doriți să o spălați într-o strecurătoare (încercați să le păstrați într-un singur strat, spălați-le în loturi dacă este necesar) și puneți-le sub apă rece timp de aproximativ 20 de secunde, mișcându-le pentru a vă asigura că aveți toate părțile clătite. Apoi, sunt gata de mâncare!

Spălați căpșunile cu sare sau oțet?


Puteți spăla căpșunile și cu sare, și cu oțet, deși apa funcționează foarte bine. Dacă doriți să le spălați cu sare, puteți dizolva o linguriță în câteva căni de apă caldă. Adăugați niște cuburi de gheață pentru a o răci, apoi înmuiați căpșunile în ea timp de până la cinci minute. Scurgeți și clătiți bine fructele pentru a evita ca acestea să capete un gust prea sărat.

Dacă doriți să spălați căpșunile cu oțet, combinați 2 căni de apă cu 1/2 cană de oțet alb sau oțet de mere și scufundați căpșunile timp de aproximativ 10 minute. Scurgeți fructele de pădure și clătiți-le bine pentru a nu avea un gust acru.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel