Cum să îndepărtezi petele de pe o față de masă: fiecare gospodină ar trebui să știe acest lucru
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să îndepărtezi petele de pe o față de masă, fiecare gospodină ar trebui să știe acest lucru. Sursa foto: freepik.com
Cum să îndepărtezi petele de pe o față de masă, fiecare gospodină ar trebui să știe acest lucru. Sursa foto: freepik.com
O față de masă nu poate lipsi de la nicio cină festivă. Nu te grăbi să arunci fața de masă dacă observi o pată veche pe ea.

Pentru a elimina petele de pe fata de masa nu este necesar sa o duci la curățătorie. Este suficient să folosești câteva sfaturi. Săpunul obișnuit de rufe face o treabă excelentă cu petele galbene. Această metodă este ieftină și chiar funcționează. 

Săpunul se dă prin răzătoare, apoi se dizolvă în apă. Înmoaie fața de masă murdară în această soluție. Apoi spălă fața de masă manual sau în mașina de spălat. Dacă fața de masă din material textil este albă, poți folosi înălbitor.

Puține gospodine știu modul corect de curățare pentru prosoape: vor fi ca noi chiar și după 100 de spălări

Dacă petele sunt cu adevărat vechi, îți recomandăm să folosești metoda bunicii. Amestecă  amidonul de cartofi cu apă până obții o pastă. Aplică amestecul pe pată într-un strat dens și după câteva ore, îndepărtează resturile de amestec de pe față de masă.

Șterge zona cu pâine veche. După astfel de manipulări, poți spăla fața de masă în modul obișnuit.

Adaugă sare în lichidul de spălat vase și vei economisi eficient

Cum să înălbești o față de masă din poliester? Poliesterul este un material complicat. Și dacă nu știi cum să-l cureți corect, poți să-ți iei rămas bun de la față de masă. Pentru a preveni acest lucru, gospodinele cu experiență te sfătuiesc să urmezi acești pași:

Înmoaie fața de masă în apă caldă, în care ai dizolvat puțin săpun de rufe. Lasă fața de masă în această apă aproximativ 20-40 de minute.

Apoi, fără să o storci, transferă fața de masă în mașina de spălat și spăl-o la o temperatură care nu depășește 40 de grade, iar în de pulbere, este mai bine să folosești detergent lichid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel