Cum faci OMLETĂ PUFOASĂ și CREMOASĂ. Ingredientul SECRET pe care trebuie să-l adaugi
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 25 oct 2020 / 16:17
WhatsApp
Dacă vrei să te bucuri de o omletă pufoasă și cremoasă, trebuie să știi că există un ingredient care-ți transformă banalul preparat într-un mic dejun savuros. 

Ingredientul secret care îți va garanta o omletă cremoasă și pufoasă este... amidonul. Se pune cam jumătate de linguriță pentru fiecare ou în parte, potrivit retete.unica.ro. Sparge ouăle într-un bol. Într-un alt bol se amestecă laptele/apa (jumătate de lingură pentru fiecare ou în parte) și apoi adaugă peste ouă și bate-le bine.

Pune o tigaie care nu lipește la încins, la foc mediu. Apoi adaugă unt/ulei. După ce se topește untul și face mici bule (semn că s-a încins), adaugă ouăle. Lasă-le 3 secunde să prindă crustă. Ia tigaia de pe foc și amestecă larg, făcând câte o rotație completă pe secundă. Și repeți timp de 17-22 secunde. Chiar dacă ți se pare că e prea puțin făcută, te înșeli: agentul de îngroșare contribuie enorm la rapidizarea procesului de prăjire. 

Vezi și: CUM FACI să-ți iasă MĂMĂLIGA bună, ca la carte. CÂND și CUM se pune MĂLAIUL în apă

GOGOȘI BULGĂREȘTI. Alternativa la SCOVERGILE românești. Ies FRAGEDE și gustoase!

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro