Cum arată adeverința medicală a unei persoane vaccinate anti-Covid-19. FOTO
Duminică, 27 decembrie, a început procesul de vaccinare anti-COVID-19 în România. Este vorba despre primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, care au fost distribuite în țară.
Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă la Institutul Matei Balş din Capitală, urmată de mai multe cadre medicale atât din București, cât și din țară.
"Prima persoană vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membru al echipei medicale care, în 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.
'Am fost privilegiată să fiu prima persoană vaccinată din România', a afirmat Mihaela Anghel, care a adăugat că nu a stat pe gânduri atunci când a aflat despre posibilitatea de a se vaccina.
Campania de vaccinare va continua, România urmând să beneficieze de 10 milioane de doze de vaccin, aproximativ 140.000 - 150.000 de doze săptămânal.
Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, estimează că imunizarea întregii populații din România va fi posibilă în aproximativ șase luni.
Măsurile sanitare trebuie, în continuare, respectate pentru protejarea sănătății și vieții oamenilor", scrie gov.ro.
Ce conține adeverința de vaccinare
Potrivit informărilor oficiale ale Guvernului, fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverință doveditoare de vaccinare care va cuprinde următoarele informații: numele și prenumele persoanei vaccinate, data nașterii, vârsta, județul de domiciliu, număr și serie CI, date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, județ, medic coordonator/vaccinator), semnătura electronică a Registrului Electronic Național al Vaccinărilor.
Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie, pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare (doză inițială și rapel) și pentru a-i pune la dispoziție informațiile esențiale despre caracteristicile vaccinului administrat.
Așa arată un exemplu de adeverință:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News