Cseke Atilla, discuții despre derularea campaniei de vaccinare cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piață Internă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Ministerul Sănătății
Sursă foto: Ministerul Sănătății
Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a primit vizita lui Thierry Breton, comisar european pentru Piață Internă.

Astăzi, 18 noiembrie 2021, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a avut o întrevedere la sediul Ministerului Sănătății cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piață Internă, care se află într-o vizită de lucru în România.

Cei doi oficiali au abordat subiecte de interes pentru domeniul sanitar european, precum derularea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, aprovizionarea cu vaccin anti-Covid-19, dar și  măsuri luate de statele membre în acest context epidemiologic privind utilizarea certificatului digital. 

Ministrul interimar al Sănătății a informat comisarul european despre situația epidemiologică la nivel național și despre stadiul campaniei de vaccinare anti-COVID- 19.
De asemenea, Cseke Attila a discutat cu înaltul oficial european despre măsurile identificate pentru accelerarea campaniei de vaccinare care vor fi adoptate în perioada următoare. 

“Mulțumim pentru sprijinul constant al Comisiei Europene. Astăzi voi avea o convorbire telefonică și cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate. Apreciem mesajul dumneavoastră puternic privind măsurile care trebuie luate pentru asigurarea liberei circulații în condiții de siguranță sanitară a cetățenilor europeni în contextul utilizării certificatului digital”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Conferință de presă cu Arafat și Gheorghiță 

Comisarul european va participa și la o conferință de presă cu Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță, a anunțat Comisia Europeană.

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale - în pericol. Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu. Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record - România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului”", a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

Comisarul european susține că trebuie încurajat efortul de vaccinare din partea tuturor părților interesate - Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel