Virgil Musta, AVERTISMENT CLAR: În aer există riscul să fie aceste particule cu VIRUS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dr Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a explicat care este riscul de transmitere al coronavirusului prin intermediul instalaţiilor de aer condiţionat. 

Mai mulţi cercetători au tras un semnal de alarmă în acest sens şi au cerut OMS să reevalueze modalitatea de transmitere a noului coronavirus. 

VEZI Experții fac apel la CONȘTIENTIZAREA unui lucru. Coronavirusul PLUTEȘTE în aer

"Este un studiu mai vechi, reanalizat acum. Se ştia despre asta, şi chiar am văzut un film foarte interesant despre această transmitere şi existenţa particulelor mici care stau în suspensie în aer mai mult timp faţă de cele mari, care coboară mai repede şi contaminează şi suprafeţele. Eu cred că cercetătorii au vrut să atragă atenţia că există acest risc, risc care implică măsuri de precauţie sporită, adică exact cele trei reguli de aur. În încăperi unde este aglomerat este foarte important să păstrăm distanţarea fizică, să purtăm măşti şi să ne spălăm pe mâini. Chiar dacă nu suntem în direct contact cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu virus", a spus dr. Virgil Musta la Antena 3. 

Creşte numărul infectaţilor şi la Timişoara

"Noi am stat foarte bine până în urmă cu cinci zile. La ora actuală a crescut numărul de adresări la spital cu pacienţi infectaţi. Au fost trei la terapie intensivă de când s-a reluat creşterea numărului de cazuri şi peste 20 internaţi. Majoritatea sunt forme uşoare şi medii, nu avem asimptomatici", a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel