Coronavirus. Uniunea Europeană anunță măsuri de sprijin pentru statele membre
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Mai multe măsuri sunt luate de către Uniunea Europeană pentru a reduce efectele coronavirusului. 

Uniunea Europeană a lansat o serie de măsuri pentru a sprijini statele membre în combaterea pandemiei coronavirusului, a declarat luni comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, scrie CNN. 

”Începând de astăzi, vom lansa achiziții comune pentru echipamente de protecție, kituri de testare și ventilatoare”, a arătat Kyriakides după o conferință video cu omologii europeni.

”Produsele și medicamentele esențiale trebuie să poată traversa frontierele cât mai rapid posibil”, a adăugat comisarul european pentru sănătate, apelând la „solidaritate și cooperare" în toată UE.

Întâlniri la nivel înalt 

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel, s-au întâlnit luni cu președintele francez Emmanuel Macron și cu cancelarul german Angela Merkel pentru a discuta răspunsul UE la focarul COVID-19.

Macron a replicat că partenerii europeni „colaborează" pentru a lua „decizii riguroase" în cursul unei acțiuni comune.

Europa a devenit noul epicentru al focarului, cu număr semnificativ de cazuri confirmate și decese înregistrate pe tot continentul.

Interdicții, dar nu pentru propriii cetățeni

Comisia Europeană s-a exprimat împotriva punerii în aplicare a controalelor la frontierele interne, deoarece COVID-19 se răspândește pe continent.

„Persoanelor bolnave nu trebuie să li se interzică intrarea, ci să li se acorde acces la asistență medicală", se arată într-o declarație, subliniind că statele membre trebuie să își recunoască întotdeauna propriii cetățeni și ar trebui să faciliteze tranzitul cetățenilor UE și al rezidenților care se întorc acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel