CORONAVIRUS: Măști INTERZISE! Epidemiolog: Doar egoiștii le poartă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Directorul Centrului pentru Coordonarea Alertelor și Urgențelor în Sănătate (CCAES), Fernando Simon, atrage atenția asupra unor măști de protecție ”egoiste”.

Specialistul a dat asigurări că utilizarea măștilor FFP2 și FFP3 cu o supapă nu a fost „ideală” și le-a descris ca fiind „egoiste”. Motivul? Concentrează „aerul expirat într-un punct specific”. Acest lucru vrea să însemne că cine poartă o astfel de mască se protejează pe sine, nu și pe ceilalți. ”Sunt egoist și mă protejez doar pe mine. De ceilalți nu îmi pasă”, a spus Fernando Simon, epidemiolog spaniol care ocupă funcția de director al Centrului de Coordonare a Alertelor și a Situațiilor de Urgență în domeniul sănătății din Ministerul Sănătății. Din acest motiv, unele regiuni din Spania a interzis măștile FFP2 și FFP3.

"Masca recomandată atunci când o persoană este infectată este cea chirurgicală, lucru care împiedică trecerea virusului de la pacientul infectat spre exterior și, de asemenea, protejează cealaltă persoană de a-l putea dobândi", subliniază Belen Padilla, medic și vicepreședinte al ilustrului Colegiu Oficial al Medicilor din Madrid în exclusivitate pentru 20min.es.

Celelalte măști cum ar fi FFP2 și FFP3 sunt recomandate, de cele mai multe ori, personalului care lucrează în spitale, care sunt „expuse la o cantitate mai mare de virus” și la pacienții imunosupresați. ”Cu FFP2 sau FFP3 puteți expulza viruși și de aceea nu sunt recomandate”, continuă expertul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel