Data actualizării:
Data publicării:

Coronavirus. Boris Johnson: Londonezii, atenționați să lucreze de acasă și să evite contactul social

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Coronavirusul se răspândește cu repeziciune în Londra, ceea ce a generat un apel al premierului Boris Johnson.  

Boris Johnson a declarat că noul coronavirus Covid-19 se transmite mult mai repede în Londra. El le-a spus londonezilor, în acest context, să acorde o atenție specială sfatului de a lucra de acasă și de a evita contactul social, scrie BBC.COM. 

”Este important ca londonezii să acorde acum o atenția soecială contactului care nu este esențial și să ia în serios sfatul să lucreze de acasă și să evite spațiile aglomerate precum puburi și restaurante” a spus premierul. 

Puburile, cluburile și teatrele nu ar trebui să mai fie vizitate, a subliniat Johnson. Pe de altă parte, el nu a anunțat că ar închide aceste spații, cum nu închide nici școlile. Iar sfaturile de a munci de acasă se adresează unei economii de servicii din Londra, care-și poate muta activitatea la domiciliu, conform sfatului dat de premier. 

Vezi și: Au început primele TESTE pe OM pentru vaccinul împotriva Coronavirus COVID-19

În 16 martie, Londra avea confirmate 480 de cazuri de Coronavirus. 55 de persoane au murit din cauza Covid-19, notează sursa citată. 14 dintre cei morți erau din Londra. Celebrările de St Patrick's Day au fost anulate de către primarul Londrei, Sadiq Khan. El și-a exprimat speranța că măsurile luate vor reducele transmiterea coronavirusului.

Anterior, Boris Johnson a subliniat că vrea să protejeze categoria vulnerabilă, respectiv vârstnicii, iar tinerii să nu aibă nicio restricție pentru a crea o imunitate colectivă, în lupta cu noul coronavirus. 

Poziție fermă în Olanda

 

Premierul olandez Mark Rutte a declarat luni că dorește să favorizeze dezvoltarea unei imunități colective în Olanda unde, a avertizat el, majoritatea cetățenilor vor fi contaminați de noul coronavirus, excluzând o izolare totală a populației. 

"În acest scenariu - n.r. al izolării populației, ar trebui să ne închidem țara un an sau chiar mai mult, cu toate consecințele", a argumentat el, adăugând că virusul "ar putea să reapară imediat dacă măsurile sunt retrase".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel