Coronavirus 29 noiembrie. Numărul morților în România, date din bilanțul zilei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Coronavirus 29 noiembrie. Numărul morților în România, date din bilanțul zilei
Coronavirus 29 noiembrie. Numărul morților în România, date din bilanțul zilei
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a oferit datele cazurilor noi și deceselor cauzate de COVID-19, date transmise în ziua de 29 noiembrie 2021.  

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.096 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 107 decese dintre care 15 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

VEZI UPDATE: https://www.dcnews.ro/bilant-covid-19-morti-si-infectati-29-noiembrie-detalii-despre-decesele-cauzate-de-noul-coronavirus_847943.html

VEZI ȘI: Omicron, nouă variantă de coronavirus. Guvernul sud-african, supărat: În loc să ne aplaude toate țările, închid granițele

Guvernul sud-african este supărat.

Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud, a condamnat interdicțiile de călătorie impuse țării sale și celor din vecinătate ca urmare a descoperirii acolo a unei noi variante a coronavirusului numită omicron. Ramaphosa s-a declarat „profund dezamăgit” de acțiunea pe care a descris-o ca fiind „nejustificată” și a cerut ridicarea de urgență a interdicțiilor.


„Singurul lucru pe care îl va face interdicția de călătorie este să dăuneze și mai mult economiilor din țările afectate și să le submineze capacitatea de a răspunde și de a se recupera după pandemie”, a spus el.

Președintele Africii de Sud a descris apariția variantei omicron ca un semnal de trezire a lumii privind inegalitatea în distribuția vaccinurilor și a spus că până când o mare parte a populației lumii nu va fi vaccinată, vor mai apărea mutații.

Ministerul de Externe al Africii de Sud a criticat, de asemenea, dur interdicțiile de călătorie, numind țara „pedepsită” mai degrabă decât aplaudată pentru că a descoperit omicron. Potrivit textului transmis de Ministerul de Externe, descoperirea unei noi variante acolo s-a datorat faptului că țara are tehnologia și capacitatea tehnică de a detecta noi mutații ale virusului:


„Capacitatea Africii de Sud de a testa și programul său accelerat de vaccinare, susținut de o comunitate științifică de clasă mondială, ar trebui să ofere partenerilor noștri globali liniște sufletească că ne descurcăm la fel de bine ca și ei în gestionarea pandemiei”.

Tot mai multe țări închid granițele

Japonia a anunţat luni că îşi va închide graniţele pentru toţi străinii în contextul apariţiei variantei mmicron a coronavirusului, la trei săptămâni după ce guvernul nipon a relaxat unele dintre restricţii pentru a permitea intrarea persoanelor care se deplasează în scop de afaceri, studenţilor şi stagiarilor din alte ţări, relatează AFP şi DPA.

"Vom interzice toate intrările (noi) ale cetăţenilor străini din întreaga lume începând cu 30 noiembrie", a declarat presei premierul Fumio Kishida.

Japonezii care revin din nouă ţări din Africa Australă şi din state unde au fost înregistrate infectări cu noua variantă vor trebui să se supună "unor măsuri stricte de izolare în funcţie de riscuri", a precizat şeful guvernului.

Identificată prima dată în Africa de Sud, varianta mmicron a determinat numeroase ţări să îşi închidă frontierele pentru Africa Australă, în contextul în care acestea abia începuseră să se redeschidă pentru străini.

Dincolo de Africa Australă, contaminări cu nouă variantă au fost detectate şi în ţările G7, printre care Canada, Italia, Marea Britanie şi Germania.

Apariţia variantei omicron a fost declarată "îngrijorătoare" de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pledează totuşi pentru menţinerea graniţelor deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel