Copiii românilor, călcați în picioare. "PLEACĂ în NENOROCITA ta de ȚARĂ"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a trimis o scrisoare către Inigo Mendez de Vigo y Montojo, Ministrul Educației din Spania în care l-a informat despre cazurile de abuzuri și discriminare suferite de către copiii români din partea unor profesori sau directori din școlile spaniole.

De asemenea Daniel Tecu, președinte FADERE, i-a cerut Ministrului Educației să înceapă de urgență o anchetă prin care să depisteze vinovații în aceste cazuri.

La sediul FADERE au fost primite în ultima vreme mai multe solicitări sau informații legate de cazuri în care copiii români sunt supuși agresiunilor verbale și discriminării de către unii profesori.

În Spania locuiește o comunitate numeroasă de peste un milion de români. Românii sunt harnici, serioși, se integrează foarte bine și nu creează probleme în zonele în care locuiesc. Copiii acestora au demonstrat întotdeauna că sunt bine educați, au rezultate foarte bune, și de foarte multe ori au obținut multe premii la olimpiadele naționale.

"Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele pentru că eu nu-l înțeleg"

FADERE a prezentat ministrului două dintre aceste cazuri de discriminare care s-au întâmplat pe teritoriul spaniol. Unul dintre ele este se află în Madrid (Colegiul Alameda de Osuna), iar celălalt în Valencia (Instituto de Educación Secundaria (ÍES) Benicalap Valencia).

[citeste si]

În ambele cazuri sunt profesori care au avut atitudini discriminatorii și chiar s-au adresat copiilor români cu expresii de tipul "pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele pentru că eu nu-l înțeleg" sau "tu vei rămâne repetentă doar pentru că ești româncă".

"Ne dorim să trăim în armonie cu poporul spaniol și să respectăm legile Statului Spaniol, însă nu vom îngădui niciodată să fim discriminați sau copiii noștri să fie călcați în picioare", a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel