Data publicării:

Condițiile pentru școală în format fizic. Cîmpeanu: Prag de vaccinare de 60%

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Ministrul Educației a făcut noi precizări în această seară cu privire la întoarcerea elevilor în bănci. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat în ce condiții elevii ar putea începe școala în format fizic. 

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației”, a anunțat joi seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe grupul de comunicare cu presa al ministerului, scrie romaniatv.net.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că ”la sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare”.

Elevii se întorc la școală 

”La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni. Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis în această seară. 

Elevii, testați de două ori pe săptămână

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit recent și cu privire la testarea elevilor în școli, dar și a personalului. Testele sunt gratuite și vor fi efectuate chiar și de către personalul fiecărei instituții de învățământ. 

”În fiecare zi ţinem legătura cu cei care au organizat achiziţia pentru teste pe bază de salivă. Am primit asigurări că sunt în faza de finalizare a procedurii de achiziţie şi până la finalul săptămânii viitoare vor fi disponibile teste pe bază de salivă în toate şcolile pentru testarea elevilor, profesorilor şi a celorlalţi angajaţi. Testarea va fi gratuită. (...) DSU ne-a solicitat numărul de beneficiari, preşcolari, elevi şi angajaţi din învăţământ. După calculele pe care DSU le-a făcut, testarea se va face de două ori pe săptămână”, a explicat Sorin Cîmpeanu, la Pro TV.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel