Comuna din România care nu a înregistrat NICIUN CAZ de COVID în ultimele două săptămâni
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Comuna din România care nu a înregistrat NICIUN CAZ de COVID în ultimele două săptămâni / Foto: Pixabay
Comuna din România care nu a înregistrat NICIUN CAZ de COVID în ultimele două săptămâni / Foto: Pixabay
O comună din România nu a înregistrat niciun caz de COVID în ultimele două săptămâni.

În vreme ce mai toate localitățile sunt în scenariul roșu, o comună din Botoșani a reușit performanța să nu înregistreze niciun caz de Covid în ultimele două săptămâni, transmite Pro Tv.

În statistica oficială făcută de DSP Botoșani, comuna Știubieni figurează cu zero cazuri de Covid în ultimele două săptămâni. Edilul comunei susține că aproape 40% din populația localității este vaccinată, iar oameni au fost convinși printr-o campanie de informare organizată de asistentul social, de preoți și profesorii din comună.

„Trecând prin boală și mai ales văzând atâția oameni tineri care mai puteau face ceva pentru familie, lucrul acesta m-a îndârjit, chiar dacă am primit critici pentru ca să ne vedem doar de rugăciune. Nu! Noi suntem în slujba poporului și vrem un popor sănătos și la minte și la trup. Acum s-au convins toți că spitalele sunt pline, medicii sunt obosiți.”, a declarat Ioan Grosu, preotul comunei.

Comuna are trei sate și în total 2.700 de locuitori, iar oamenii speră să rămână, până în sfârșitul pandemiei, fără cazuri de coronavirus.

Preot din Sibiu, mesaj emoționant: Secția COVID asemănată cu Purgatoriul lui Dante. De la antivaccinist la promotor al vaccinului

Un preot sibian aflat pe patul de spital a dorit să facă publice gândurile sale, cât încă se afla în covalescență. După ce a stat pe patul de spital pentru 24 de ore, preotul, prin intermediul unui coleg, a transmis ceea ce a simțit și a văzut.

„După 24 de ore în secţia COVID, iată reflecţiile mele:

- deşi am fost „la un pas de moarte” cuvintele medicului Drăghilă, simt că DUMNEZEU mai are cu mine CEVA de făcut...în primul rând să-L mărturisesc mai mult oamenilor...

- asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în RAI, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii în Iad, în întuneric...ducându-i "cu picioarele înainte" alţii...

- dintr-un antivaccinist acum am ajuns un promotor fervent al vaccinului la fel ca sfinţitul stareţ EFRÈEM Vatopedinul”, se arată în mesaj.

Achim Băcilă mai spune că „antivacciniştii sunt influenţaţi malefic de duhurile demonice care iau nepregătite sute de suflete”.

„Dragii mei, vaccinaţi-vă ca să nu ajungeţi aici. Soţia mea, Mari, vaccinată, n-are COVID-19, iată un exemplu concludent. De pe pat de spital vă îmbrăţişez şi vă doresc multă, multă, sănătate”, a mai scris preotul. Vezi AICI mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel