Completuri specializate. Tarcea, la CCR: Ni se cere să punem 'cu mâna' judecătorii
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 10 apr 2019, 11:43
WhatsApp
Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, consideră că prin sesizarea formulată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, în cazul completurilor specializate, se doreşte renunţarea la repartizarea aleatorie a dosarelor de corupţie.

„Începând cu anul 2011, a fost garantat la nivel legislativ un principiu fundamental al dreptului la un proces echitabil, acela al repartizării aleatorii a dosarelor. Ori repartizarea aleatorie a dosarelor înseamnă o paletă cât mai extinsă a completurilor deschise în sistem informatic, pentru a prelua un anumit dosar. Ce ni se cere acum? Ni se cere să ignorăm principiul repartizării aleatorii (...) şi ni se mai cere să punem 'cu mâna' judecătorii care vor alcătui completurile specializate, două sau trei, în materie de corupţie', a spus Cristina Tarcea, miercuri, în faţa plenului CCR, care discută sesizarea în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Instanţa supremă şi Parlament.

Ea a respins, totodată, acuzaţiile cu privire la încălcarea legii în cazul repartizării dosarelor de corupţie. 'Înalta Curte nu a încălcat dispoziţiile legale, Înalta Curte s-a conformat întru totul dispoziţiilor legale care excludeau Curtea Supremă de la constituirea unor completuri specializate în materie de corupţie, toate completurile au fost specializate în materie de corupţie', a precizat preşedintele Instanţei supreme.

În final, Cristina Tarcea a solicitat CCR să constate că ÎCCJ 'a respectat întru totul voinţa legiuitorului' în ceea ce priveşte repartizarea dosarelor de corupţie.  

VEZI ȘI: Lazăr, Drilea, Scutea şi Horodniceanu, interviu în fața lui Toader pentru funcția de procuror general – LIVE TEXT + video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?