COD GALBEN de vreme rea. Avertizări meteo de fenomene periculoase imediate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
ANM a emis mai multe avertizări meteo de Cod Galben. 

La ora 18:15 intră în vigoare o avertizare meteo de Cod Galben, valabilă o oră, până la 19:15. Vizate sunt județele Olt și Vâlcea, unde se semnalează frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni. Aversele vor cumula 15-20 l/mp și vor fi asociate cu intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Tot de la ora 18:15, este Cod Galben în județele Sibiu și Mureș. Până la ora 19:45 este valabilă aici avertizarea meteo. Se vor semnala averse de ploaie ce pot atinge și depăși pe arii restrânse 20-25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină de mici dimensiuni. 

[citeste si]

De la ora 17:55 a intrat în vigoare un Cod Galben de frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, ploi cu caracter de aversă care vor depăşi 20 ... 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, în județul Bistrița Năsăud. Avertizarea este valabilă până la ora 19:00. 

Județul Harghita este sub Cod Galben de o jumătate de oră. Avertizarea meteo este fi valabilă până la ora 19:00. Se vor semnala averse de ploaie ce pot atinge și depăși pe arii restrânse 20-25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină de mici dimensiuni. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel