Ciolacu, după ce a fost ales preşedinte al Camerei: Nu sunt şeful lor
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Social-democratul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, după ce a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor, că în această calitate va avea o altfel de abordare, subliniind că el nu este şeful deputaţilor şi va avea rolul, în perioada următoare, de a se intra în normalitate.

'Cred că s-a terminat acest periplu şi sper să fie de bun augur. (...) Eu presupun că voi avea o altfel de abordare, în primul rând. Dânsul (Liviu Dragnea - n.r.) era şi preşedintele partidului, eu am scăpat de acest lucru şi nu-mi doresc acest lucru şi abordarea mea va fi foarte clară. Cum am zis şi în Cameră: nu sunt şeful deputaţilor. Am un singur rol în perioada următoare - de a intra în primul rând în normalitate. Normalitate înseamnă respectarea cutumelor parlamentare, toate înţelegerile cu liderii de grup să fie de toată lumea semnate, de exemplu componenţa Biroului permanent, comisiile. O să mă aplec mult mai mult pe organizarea şi pe gestionarea problemelor din Camera Deputaţilor, politice în primul rând', a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă se dezice de Liviu Dragnea, Ciolacu a replicat: 'În CEx am spus că eu niciodată nu o să vorbesc absolut nimic rău de fostul preşedinte al PSD. Nu că aş fi de acord cu metodele lui, nu o să fac absolut deloc acest lucru'.

Despre relația cu Pro România

În privinţa relaţiei cu Pro România, Ciolacu a arătat că aceasta va fi una corectă, ca şi cu absolut toate grupurile parlamentare. Ciolacu a precizat că alegerea sa în fruntea Camerei Deputaţilor nu a fost negociată cu ALDE.

'Nu s-au negociat voturile. PSD şi ALDE sunt în coaliţie', a adăugat acesta. El a mai spus că doreşte să organizeze mai bine comunicarea între Guvern şi Camera Deputaţilor, precum şi cu presa. 'Mâine voi avea o întâlnire cu membrii Biroului permanent ai PSD să ne organizăm. Apoi o să fac o procedură de lucru cu doamna premier în relaţia Camerei Deputaţilor şi Guvern şi o să am o discuţie cu presa să facem un mod de lucru cât mai relaxat', a adăugat Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel