Cine sunt cei 25.000 de români în pericol din cauza noului coronavirus! Pe ei îi IGNORĂ toată lumea!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
25.000 de români sunt în pericol din cauza noului coronavirus!

Vorbim despre persoanele surdo-mute din România. Acestea sunt în pericol, înainte de toate, pentru că toată lumea îi ignoră. Nimeni nu se gândește că au nevoie de informare! Mulți nu știu ce este coronavirusul pentru că nu au de unde să se informeze. Mesajele transmise nu sunt ”traduse”, adică interpretate, și pentru ei.

Ionica Tarău, interpret autorizat în limbaj mimico gestual, a atras atenția despre acest subiect.

”Surzii din Buzău iau atitudine... După ce a fost confirmat coronavirus la bătrâna de 73 de ani. 234 buzoieni izolați în casa și 3 în carantina...
Întrebarea surzilor astăzi în Buzău și în România: Se gândește cineva și la persoanele surde sa prevină, să informeze despre Coronavirus? 


Facem apel la autoritatile locale și centrale, Guvern și Parlament să cerceteze amanuntit cum ajung informațiile de interes public la cei peste 25.000 de surzi din România.


Recomandam instituțiilor de stat ca informațiile de interes public sa fie traduse conform legii și pentru deficienții de auz și ei sunt cetățenii acestei țări. Constituția României și Legea 448/2006 oferă tuturor acces informațional.


Nu vreau sa cred ca eu sunt guvernul surzilor și nici nu vreau sa cred că surzii sunt mai inteligenți decât miniștrii. Scris... Mulți surzi nu înțeleg nimic... Prin video nu am văzut public nici un material care sa informeze surzii, asa cum cei auzitori au fost informați. Dezamăgită... total și eu, dezamăgiți și surzii din România care se întreabă ce înseamnă... Coronavirus...”, a scris Ionica Tarău pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel