Chris Terhes: Completele de 5 judecători de la ÎCCJ, nelegal constituite
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Judecator
Judecator
Preotul Chris Terhes, preşedintele Coaliţiei românilor din SUA, într-o postare pe Facebook spune că toate completele de 5 judecători de la ÎCCJ au fost nelegal constituite din 2010, ceea ce face ca toate deciziile acestor complete să fie nule.

"Nu stiu daca va dati seama, dar absolut toate completele de 5 judecatori de la ICCJ, care nu au avut toti membrii trasi la sorti, au fost nelegal constituite din 2010 si inca sunt nelegale deoarece conducerea ICCJ refuza sa puna in aplicare recentele modificari facute Legii 304/2004. Asta face ca TOATE deciziile acestor complete de 5 judecatori sa fie nule deoarece nelegala compunere a completului este nulitate absoluta. Nu vorbesc doar despre completele de penal, ci si de cele de civil si contencios (actiuni disciplinare cu magistrati, etc), scrie Terhes pe Facebook.

"Actiunea iresponsabila continua a Colegiului de conducere a ICCJ in toti acesti ani este fara precedent in toata lumea moderna si democratica.

Completele de 5 au fost compuse si conduse de judecatori care nu erau toti trasi la sorti, ci de juzi care intrau "de drept" - ziceau ei - si le conduceau doar pentru ca ocupau functii administrative la ICCJ, cum ar fi presedinte, vicepresedinte, sef de sectie.

Persoanele din aceste functii erau numite politic de presedintele Romaniei. Se intelege mai bine acum de ce Iohannis si noua Securitate, prin PNL, USR si organele de presa si societatea in civil, s-au batut ca presedintele sa poata numi in continuare conducerea la ICCJ. Asa a controlat Basescu, Iohannis si Securitatea ICCJ-ul in toti acesti ani.

TOATE completele de 5 de la ICCJ care nu au avut TOTI judecatorii desemnati aleatoriu au incalcat CEDO si notiunea de "tribunal independent", prin urmare au incalcat dreptul persoanelor judecate la un proces echitabil.

Romania are acum de dat cu adevarat un test al statului de drept. Daca Romania e cu adevarat o democratie unde domneste legea, toate deciziile completelor de 5 din 2010 pana in prezent trebuie anulate si procesele sa se rejudece", mai precizează Chris Terhes..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel