Centru European de Agrometeorologie, în România - unic la nivel mondial. Elena Mateescu, director ANM: Onoare pentru țara noastră
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Elena Mateescu, director general ANM, a dezvăluit detaliile unui amplu proiect pe care îl va găzdui ţara noastră, unic la nivel mondial: Centru European de Agrometeorologie.

"Vom avea în următoarea perioadă, în a doua jumătate a lunii octombrie, lansarea la nivel naţional a iniţiativei de găzduire de către România a Centrului european de agrometeorologie. În cadrul Congresului mondial de meteorologie din acest an care s-a desfăşurat la Geneva în iunie, a avut loc lansarea a acestui centru pentru regiunea 6 Europa.

Din totalul celor 6 regiuni asociative la nivel mondial şi este un pionierat la nivel mondial. Este primul centru de agrometeorologie şi nu face acest lucru decât să ne onoreze pentru că înseamnă că serviciul meteorologic naţional român are capacitatea să gestioneze domeniul agrometeorologiei, domeniu de importanţă capitală pentru agricultură", a explicat Elena Mateescu.

Detalii în video:  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel